E_pozivnica_Pesma-o-tri-sveta.png
промо

промо

Манифестације

ОВО ЈЕ ПРИЧА О ЕВРОПИ, АФРИЦИ И АМЕРИЦИ, ВЕНЕЦИЈИ, ТУНИСУ И САЛЕМУ: Нова књига Владимира Пиштала је широк културолошки захват

11.03.2024.

ОВО ЈЕ ПРИЧА О ЕВРОПИ, АФРИЦИ И АМЕРИЦИ, ВЕНЕЦИЈИ, ТУНИСУ И САЛЕМУ: Нова књига Владимира Пиштала је широк културолошки захват
Величина слова

У уторак 12. марта у књижари Делфи СКЦ од 18 сати биће одржана промоција романа „Песма о три света“ Владимира Пиштала, који је за ово дело добио Награду „Бескрајни плави круг“ и Награду „Др Шпиро Матијевић“.

Где се одржава

Књижара Делфи, СКЦ


Када се одржава

12. март


Поред аутора, на промоцији ће говорити Ненад Шапоња, књижевник и уредник књиге, и Селимир Радуловић, књижевник и члан жирија Награде „Др Шпиро Матијевић“.

Роман „Песму о три света“ води велика и храбра машта. Она прави широк културолошки захват, од барока – доба раног просветитељства, масовног ропства и грађења светског система, па све до Наполеоновог освајања Пераста. Владимир Пиштало има редак дар за разумевање других култура. Он препевава историју. Ово је прича о Европи, Африци и Америци. О Венецији, Тунису и Салему. О ватрама и сукњама. О проласку времена. О музици. О галиотима и галебовима. О гусарима под заштитом државе. О лудилу, о вештицама. О дивљацима и чипканим крагнама. О империји. О господарима и учитељима. 

Према речима аутора, „свет је одувек био препун господара и учитеља. Тако је било, а тако је и данас. Жене су биле готово избачене из историје, већ су остајале неко по страни, да буду само у кући. Моја нова књига је на неки начин споменик жене из тог времена“.

Подели вест