0cd9d3ba367fda2a729c90df651ae93b_6883660735.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

NASTAVLJA SE TRADICIONALNA AKCIJA „ZA ZELENIJI SAVSKI VENAC”: Novi platani u naselju Stjepan Filipović

02.04.2024.

NASTAVLJA SE TRADICIONALNA AKCIJA „ZA ZELENIJI SAVSKI VENAC”: Novi platani u naselju Stjepan Filipović
Veličina Slova

Na unutarblokovskom prostoru u naselju Stjepan Filipović danas je zasađeno 25 platana.

Sadnja je organizovana kao nastavak tradicionalne akcije „Za zeleniji Savski venac”, a povodom Svetskog dana šuma koji se obeležava 21. marta širom planete u cilju podizanja svesti o značaju i vrednosti šumskih eko-sistema.

Predsednik gradske opštine Savski venac Miloš Vidović, koji je učestvovao u sadnji zajedno sa građanima, izrazio je zadovoljstvo što je Savski venac poslednjih godina postao bogatiji za veliki broj novih stabala, naglasivši da se ozelenjavanje javnih površina sprovodi u kontinuitetu.

– Pošumljavanje ima veliki značaj za životnu sredinu, a današnjom akcijom dajemo mali doprinos zelenijem i zdravijem Savskom vencu i Beogradu. Ujedno želimo da skrenemo pažnju koliko je važno da vodimo računa o okolini, da čuvamo i negujemo naše zelene površine i stalno ih oplemenjujemo novim sadnicama. Zajedno sa našim sugrađanima, koji se često javljaju sa predlozima za ozelenjavanje i uređenje raznih lokacija, trudimo se da budemo dobar primer kao gradska opština koja je brojnim akcijama pokazala da brine o životnoj sredini – rekao je Vidović.

Sadnja drveća sprovedena je uz stručnu podršku Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd”.

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još