a65016464bdfc1adf314f234ad64eea8_6987820335.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

PRAVNI DOMEN PROJEKTA IZGRADNJE BEOGRADSKOG METROA: Prilika za studente i stručnjake sa Pravnog fakulteta

02.04.2024.

PRAVNI DOMEN PROJEKTA IZGRADNJE BEOGRADSKOG METROA: Prilika za studente i stručnjake sa Pravnog fakulteta
Veličina Slova

Prezentacija projekta izgradnje beogradskog metroa „Gradimo METROpolu” održana je na Pravnom fakultetu za studente i stručnu javnost.

Događaj je organizovalo Javno komunalno preduzeće „Beogradski metro i voz” u saradnji s Pravnim fakultetom u cilju unapređenja struke, inovacija, tehnološkog razvoja, kao i većeg uključivanja akademske zajednice u projekat izgradnje metroa, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Direktor JKP-a „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović predstavio je sve faze razvoja i sprovođenja projekta izgradnje metroa, te posebno istakao mogućnost saradnje sa studentima, što se odnosi na praksu i uključenje u projekat.

– U prvim koracima projekta, kada radovi nisu još počeli, jedan od najvažnijih delova posla je pravni domen koji teče uporedo sa ostalim aspektima – saobraćajnim, infrastrukturnim i elektromašinskim. Potpisano je već nekoliko važnih sporazuma, a slede nam pripreme i potpisivanja novih, prvenstveno međunarodnih pravnih akata. Evidentno je koliko je ovde značajna uloga vaše struke – poručio je Mladenović.

Prodekan za nastavu Pravnog fakulteta prof. dr Bojan Milisavljević naglasio je da je Sporazum o saradnji, koji je krajem prošle godine potpisan sa Javnim komunalnim preduzećem „Beogradski metro i voz”, veoma važan, kao i da će se fakultet aktivno uključiti u ovaj projekat od nacionalne važnosti, u okviru svoje ekspertize.

„Beogradski metro i voz” nastavlja saradnju sa fakultetima i proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka. Nova prezentacija za studente i stručnu javnost biće organizovana na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu u ponedeljak, 25. marta u 12.15 časova.

Podeli vest