04c7c58a5b87462f2747d0fff24d8706_2292355748.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

RAZGOVAR O MOGUĆEM ŠIRENJU SARADNJE SA KINESKIM INVESTITORIMA: Aleksandar Šapić ugostio delegaciju kineske provincije Šandong

02.04.2024.

RAZGOVAR O MOGUĆEM ŠIRENJU SARADNJE SA KINESKIM INVESTITORIMA: Aleksandar Šapić ugostio delegaciju kineske provincije Šandong
Veličina Slova

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas s delegacijom kineske provincije Šandong, koju je predvodio zamenik generalnog direktora spoljnih poslova Vlade Šandonga Lin Haibin.

U delegaciji su bili i predstavnici kompanije „Čajna Šandong”, s kojom Grad Beograd ima potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju podzemnih garaža u našem glavnom gradu.

Gosti iz Kine pozvali su Aleksandra Šapića da u oktobru poseti glavni grad provincije i bude počasni gost na Forumu lokalnih lidera iz zemalja koje sarađuju sa Kinom.

S delegacijom iz kineske provincije Šandong razgovaralo se o mogućem širenju saradnje, jer su kineski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u projekte u Beogradu. Kineske kompanije su značajni partneri u velikim infrastrukturnim projektima u čitavoj našoj zemlji, što je rezultat izuzetno kvalitetnih odnosa između dve zemlje.

Generalno je dogovoreno da se poveća broj međusobnih poseta na najvišem nivou, kako bi se precizirale oblasti saradnje. Pored infrastrukture, istaknuti su projekti u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i razmene studenata.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećem nastavku radova na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, koja će, kako je planirano, imati 284 parking-mesta. U skladu s ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, kineska investicija iznosi oko sedam miliona evra, tako da novac neće biti izdvajan iz gradskog budžeta. Ovo je jedna od četiri podzemne garaže koje su predviđene da ih u Beogradu gradi kineski investitor i koje će umnogome umanjiti problem nedostajućih parking-mesta u centru grada.

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još