9fec60577f90dd56038de7a3b0a1dd75_9423562807.JPG
beograd,.rs

beograd,.rs

Gradske aktuelnosti

NOVO IGRALIŠTE I ZELENA POVRŠINA ZA MALIŠANE PU „DR SIMA MILOŠEVIĆ": Počeli radovi na uređenju dvorišta vrtića „Čarolija”

02.04.2024.

NOVO IGRALIŠTE I ZELENA POVRŠINA ZA MALIŠANE PU „DR SIMA MILOŠEVIĆ": Počeli radovi na uređenju dvorišta vrtića „Čarolija”
Veličina Slova

Rekonstrukcija dvorišta vrtića „Čarolija”, koji se nalazi u okviru PU „Dr Sima Milošević” u Zemunu, počela je 11. marta i obuhvataće uređenje postojeće pristupne staze i igrališta, kao i dela zelene površine, saopšteno je iz ove opštine.

Na betonskom igralištu, površine od 200 metara kvadratnih, biće postavljeni tartan podloga i nove sprave za igru, među kojima su mostić sa toboganom, penjalica u obliku bagera, gumene figure i „školice”. Oko igrališta biće postavljene behaton ploče i mali teren za basket.

Pored toga, biće uređeno i odbojkaško igralište. Naime, betonska podloga će biti popravljena i postavljena plastična podna obloga na kojoj će mališani moći da igraju mali fudbal i odbojku.

Projektom je predviđeno da se zelene površine dvorišta obnove novim rasadom i travom.

Vrtić „Čarolija” ima 17 vaspitnih grupa, šest jaslenih i 11 vrtićkih.

Opština Zemun, u saradnji sa PU „Dr Sima Milošević”, u kontinuitetu radi na obnovi objekata i dvorišta vrtića.

U planu su radovi i na uređenju dvorišta i igrališta u vrtićima „Pepeljuga”, „Iskrica” i „Bubamara”, a takođe biće uređena i igrališta u naseljima Grmovac, Busije, „13. maj”, Plavi horizonti i Soko salaš.

Podeli vest