shutterstock_695817316.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

ZNAČAJAN KORAK KA IZGRADNJI METROA: Potpisani „Interfejs protokol” i „Ugovor o pružanju usluga” sa kineskim i francuskim partnerima

02.04.2024.

ZNAČAJAN KORAK KA IZGRADNJI METROA: Potpisani „Interfejs protokol” i „Ugovor o pružanju usluga” sa kineskim i francuskim partnerima
Veličina Slova

Dokumenti „Interfejs protokol” i „Ugovor o pružanju usluga”, koji su veoma važni za izgradnju metroa, potpisani su danas u Beogradu.

„Interfejs protokol” potpisan je između Sekretarijata za javni prevoz, JKP-a „Beogradski metro i voz” kao naručioca, francuske kompanije „Alstom” kao konsultanta, te kineske kompanije „Pauer Čajna” kao izvođača. Ovim protokolom definišu se međusobni odnosi između kompanije „Pauer Čajna” koja će izvoditi građevinske radove i „Alstoma” koji će obezbediti isporuku i ugradnju transportnih sistema – vozova, signalno-telekomunikacionih sistema i koloseka.

Direktor JKP-a „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović istakao je ovom prilikom da je „izgradnja metroa jedan je od najvećih i najvažnijih državnih projekata”.

– Naš cilj je uspostavljanje sigurnog i efikasnog metro sistema u Beogradu koji će značajno unaprediti javni prevoz, pristupačnost i mobilnost u našem glavnom gradu, ali i šire, te doprineti sveobuhvatnom ekonomskom i tehnološkom razvoju društva. Izgradnja beogradskog metroa je dugoročan i kompleksan projekat za koji je od velike važnosti saradnja i podrška međunarodnih partnera, kao i njihovo iskustvo i znanje – rekao je on.

Jang Fan iz kompanije „Pauer Čajna” naveo je da se privodi kraju nasipanje u okviru depoa metroa na Makiškom polju.

3ea744219b5fc4458c70ece15265aa6d_9511538454.jpg
beograd.rs

Podeli vest