shutterstock_695817316.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

MOGUĆA KANDIDATURA BEOGRADA ZA VELIKI DOGAĐAJ U ORGANIZACIJI WTCF-A: Dogovori za aktivnosti na kineskom tržištu

02.04.2024.

MOGUĆA KANDIDATURA BEOGRADA ZA VELIKI DOGAĐAJ U ORGANIZACIJI WTCF-A: Dogovori za aktivnosti na kineskom tržištu
Veličina Slova

Prvog dana jednog od najvećih sajmova turizma „ITB 2024” u Berlinu, predstavnici Turističke organizacije Beograda sastali su se sa predstavnicima WTCF (World Tourism Cities Federation), organizacije koja okuplja gradove u turizmu na globalnom planu i čiji je TOB dugogodišnji član, saopšteno je iz TOB-a.

Pomoćnik direktora TOB-a Irena Aleksić i šef Kongresnog biroa Beograda Aleksandar Mitrović razgovarali su sa visokim menadžerom WTCF-a Ričardom Matuzevičem o budućoj saradnji i aktivnostima na kineskom tržištu, imajuću u vidu najavu otvaranja još dve direktne avio-linije između Beograda i gradova Šangaj i Guangdžou, što će višestruko povećati broj turista iz NR Kine.

Na sastanku je bilo reči o kandidaturi Beograda za veliki događaj u organizaciji WTCF-a, kao i o podršci promotivnom događaju koji TOB planira u Pekingu na jesen ove godine u saradnji sa Ambasadom Srbije u Kini.

Turisti iz NR Kine se godinama unazad nalaze na „top pet” listi po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Beogradu, što ukazuje na značaj ovog tržišta za Beograd i Srbiju, kao i ogroman potencijal rasta, navodi se u saopštenju.

Podeli vest