579de8e66ea8908f34b57845f431b06b_7365823520.jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Gradske aktuelnosti

GROBLJE DOBIJA DEKORATIVNE ZELENE POVRŠINE I ZAŠTITNI ZELENI POJAS, INTERNE SAOBRAĆAJNE POVRŠINE: Radovi na proširenju Ugrinovačkog groblja

03.04.2024.

GROBLJE DOBIJA DEKORATIVNE ZELENE POVRŠINE I ZAŠTITNI ZELENI POJAS, INTERNE SAOBRAĆAJNE POVRŠINE: Radovi na proširenju Ugrinovačkog groblja
Veličina Slova

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, radovi na pripremi terena za proširenje groblja u Ugrinovcima su u toku, saopšteno je iz ove opštine.

U okviru prve faze biće uređeno groblje, pešačke staze, uz formiranje grobnog trga. Takođe, biće uređene dekorativne zelene površine i zaštitni zeleni pojas, interne saobraćajne površine, kao i komunalna infrastruktura, instalacije, vodovod sa javnim česmama, kanalizacija i rasveta.

Radnici uveliko postavljaju granične kocke, a staze se betoniraju.

Projektom je predviđeno da se postojeće groblje proširi za devet grobnih polja sa 1.225 grobnih mesta različite strukture, što će zauzimati više od 60 odsto nove parcele.

Kako bi građani Ugrinovaca i okolnih naselja imali večno počivalište u skladu sa potrebama, u drugoj fazi radova planirana je izgradnja kapele sa palionicom sveća, zvonikom i nadstrešnicom. Biće izgrađeni i novi administrativni i ekonomski objekti, nadstrešnica ulaznog trga i parking.

Ukupna površina groblja biće oko 40 hiljada kvadrata, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još