IMG-20240401-WA0034.jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Gradske aktuelnosti

OBRENOVAC SVE VIŠE POSTAJE OZBILJNA URBANA SREDINA: Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio Tamnavsku ulicu

01.04.2024.

OBRENOVAC SVE VIŠE POSTAJE OZBILJNA URBANA SREDINA: Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio Tamnavsku ulicu
Veličina Slova

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas novoizgrađenu Tamnavsku ulicu u Obrenovcu koja će doneti rasterećenje saobraćaja u ovom delu grada, kao i veću bezbednost za sve učesnike.

Obrenovac je izgradnjom četvrte faze Tamnavske ulice dobio saobraćajnicu u dužini od 468,88 metara čime će ova beogradska opština postati komfornija i primamljivija za život. Pored estetskog kvaliteta koji obuhvata novu infrastrukturu i rasvetu, saobraćajna bezbednost biće na višem nivou nego što je bila do sada.

Rekonstrukcija ove ulice tek je početak svih radova za bezbedniji saobraćaj u Obrenovcu i potpunog izmeštanja teretnog transporta, najavio je prilikom otvaranja predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

- Došao sam danas u Obrenovac, želeo sam da obiđem ulicu o kojoj mi je Čučković dosta puta, i čitava uprava Opštine Obrenovac, govorio koliko je važna. Nije ona predugačka, ali je strateški važna za pitanje saobraćaja obrenovačkog i pre svega bezbednosti dece koja idu u školu „Jovan Jovanović Zmaj”, koja se nalazi nedaleko odavde. Sad smo razgovarali da postoji mogućnost da se skroz zatvori i da se izmesti taj teški saobraćaj, transport, koji je do juče prolazio bukvalno nedaleko od škole, a sa druge strane smo takođe i rasteretili ulicu Ljube Nenadovića - rekao je Šapić.

Obrenovac nije jedini primer na kojem se vidi koliko Grad Beograd ulaže u podizanje životnog standarda u prigradskim opštinama jačanjem infrastrukture, izgradnjom obrazovnih, zdravstvenih ustanova i sportskih sadržaja. Ova investicija pokazuje da se grad Beograd menja ne samo u svojoj užoj zoni, već na svim teritorijama na kojima se prostire.

- Razgovarali smo sada i o nekim drugim stvarima, o novim parking mestima, novih petsto parking mesta se radi u Obrenovcu. Mi smo u Beogradu u poslednjih godinu i po - dve dana otvorili mogućnost za novih 2600 parking mesta. Ta saobraćajna rešenja moraju da budu prioritet svake lokalne vlasti, pa i Obrenovca, koji se sve više gradi. Obrenovac postaje sve više jedna ozbiljna urbana sredina - rekao je Šapić.

Koliko je ovo očigledan trend, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izveo je paralelu sa sličnim prilikama u svetu gde su ovakve sredine odavno daleko poželjnije za život i da u njima žive oni koji to sebi mogu da priušte. On je izrazio uerenje da će se situacija uskoro i kod nas obrnuti, da će rasti broj onih koji odlučuju da žive u ovim sredinama.

- Danas živeti u Obrenovcu, a raditi, recimo na Novom Beogradu, je jednostavnije nego živeti na Karaburmi i raditi na Novom Beogradu. Stižete za petnaestak, dvadeset minuta - rekao je u svom obraćanju Obrenovčanima i prisutnim medijima Šapić.

Šapić se osvrnuo i na druge projekte u Obrenovcu, pijacu i atletski stadion, rekaviši da ova opština može da očekuje i dalja ulaganja u infrastrukturu.

- Nešto ide boljom dinamikom, nešto sporijom, ali ni od jedne stvari nećemo da odustanemo, zato što su to sve stvari važne za svakodnevni život Beograđana, u ovom slučaju Obrenovčana. U sklopu ovog ugovora u planu je da se uradi i saobraćajnica S39, rešavamo trenutno imovinsko-pravne odnose, a završili smo S33 saobraćajnicu u centru grada koja povezuje direktno autobusku stanicu i Centar za socijalni rad - dodao je Šapić.

Šapić je ovom prilikom podsetio na obećanje koje je dao stupanjem na čelo grada da će istom merom kojom brine o užem gradskom jezgru nastojati da podigne i kvalitet života, izgled rubnih beogradskih naselja.

- Percepcija života u prigradskim opštinama se nakon korone značajno promenila. Počela je više da se ceni i kuća i okućnica, dvorište, širina i svež vazduh. Poboljšanjem infrastrukture i omogućavanjem da imaju elementarne stvari sa drugog infrastrutktunog aspekta koje postoje u urbanim delovima Beograda, te sredine postaju čak daleko interesantnije, poželjnije za jedan normalan i kvalitetan život, nego urbane gradske sredine - rekao je predsednik Privermenog organa Grada Beograda.

 Video-materijal možete preuzeti ovde.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest