shutterstock_1082827046.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

TRADICIONALNA AKCIJA SPREMANJA I ČIŠĆENJA - GRAĐANI NA DVA NAČINA MOGU DA SE OSLOBODE NEPOTREBNIH STVARI: „Čistoća” tokom vikenda besplatno odnosi kabasti i elektronski otpad

05.04.2024.

TRADICIONALNA AKCIJA SPREMANJA I ČIŠĆENJA - GRAĐANI NA DVA NAČINA MOGU DA SE OSLOBODE NEPOTREBNIH STVARI: „Čistoća” tokom vikenda besplatno odnosi kabasti i elektronski otpad
Veličina Slova

JKP „Gradska čistoća” Beograd svakog prvog vikenda u mesecu organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, pa će tako biti i tokom ovog vikenda, 6. i 7. aprila, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Beograđani svakog prvog vikenda u mesecu svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete, poput kauča, ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata, mogu da odlože pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11, radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, ili na brojeve telefona na pogonima „Gradske čistoće” u opštinama u kojima žive, i to radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6 do 13.30 časova.

Ostalim danima u mesecu, građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad, tako što će ga sami odneti na pogon Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u opštini na kojoj žive svakog radnog dana od 8 do 13.30 časova, a drugi način odlaganja je moguć ostalim radnim danima kada Beograđani mogu pozvati ekipe „Gradske čistoće” na pomenute brojeve telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, s tim da se ostalim danima ova usluga naplaćuje.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju odnošenja kabastog i elektronskog otpada prvog vikenda u mesecu, kako se otpad ne bi gomilao na javnim površinama. Ostalim danima u mesecu se naplaćuje usluga transporta.

Iѕvor: Beoinfo

Podeli vest