shutterstock_1442601074.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

ZAHTEVI ZA UPIS PODNOSIĆE SE ELEKTRONSKI, PUTEM USLUGE „EVRTIĆ” NA PORTALU EUPRAVE: Konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda

05.04.2024.

ZAHTEVI ZA UPIS PODNOSIĆE SE ELEKTRONSKI, PUTEM USLUGE „EVRTIĆ” NA PORTALU EUPRAVE: Konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda
Veličina Slova

Počinje ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove!

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 8. aprila i trajaće do 17. maja, najavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić.

– Poslednje pripreme za konkurs su u toku. Roditelji će imati dovoljno vremena da konkurišu za mesto u vrtiću. Kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić” na portalu eUprave. Očekujem da sve protekne u najboljem redu. Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove – rekla je Čamagićeva.

Ona je precizirala da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 10. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Prema rečima gradske sekretarke, na teritoriji grada Beograda u toku je izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta. Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće.

– Ono što je bitno, a što se često smetne s uma jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je članom 28. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra – zaključila je sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Izvor: Beoinfo

97e4d1c3b839b52c1f0908f8becf781a_5951591112.jpg
beograd.rs

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još