shutterstock_1845618133.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

NASTAVLJAJU SE PRIPREME ZA 37. BEOGRADSKI MARATON: Edukativne radionice za građane koji ne učestvuju aktivno

11.04.2024.

NASTAVLJAJU SE PRIPREME ZA 37. BEOGRADSKI MARATON: Edukativne radionice za građane koji ne učestvuju aktivno
Veličina Slova

Najveća sportska manifestacija u Beogradu „Beogradski maraton”, 37. po redu, održaće se 28. aprila. Tim povodom potpisan je poseban manifest o saradnji izmeću „Beogradskog maratona” i „Koka-kola” sistema u Srbiji.

Darko Habuš, direktor „Beogradskog maratona”, zahvalio je svima koji učestvuju u realizaciji Beogradskog maratona, jedne od najznačajnijih sportskih manifestacija u našem gradu.

– Ovo je zaista poseban dan jer započinjemo novu trogodišnju saradnju sa „Koka-kola” sistemom, koji neguje iste vrednosti kao i „Beogradski maraton”, a koje ćemo zajedno podržavati razvojem sporta i isticanjem značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, jer nas svi događaji koje organizuje „Beogradski maraton” spajaju i povezuju. „Koka-kola” sistem, kao društveno odgovorna kompanija, postaje novi član naše porodice sa brendovima koji će se 28. aprila naći na stazi 37. Beogradskog maratona. Putem edukativnih radionica pokušaćemo da utičemo na građane koji ne učestvuju aktivno u trci. Cilj ovih radionica biće povećanje svesti o zaštiti životne sredine, i to na način da će građani moći sav otpad da sakupe i da ga predaju jednom od dva eko-štaba koji će biti postavljeni na trasi maratona – rekao je Habuš.

Prisutnima su se na konferenciji za novinare obratili i Svetoslav Atanasov, generalni direktor u kompaniji „Koka-kola HBS Srbija i Crna Gora”, kao i Gorica Stojković, generalna direktorka za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju u kompaniji „Koka-kola”.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest