8d9e89bc321411fca68c00748c1bc2e5_6526548180.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

BEOGRAD ĆE DONIRATI POMOĆ OPŠTINI SOKOLAC ZA IZGRADNJU GRADSKE KUĆE: Aleksandar Šapić se sastao sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd–Banjaluka”

12.04.2024.

BEOGRAD ĆE DONIRATI POMOĆ OPŠTINI SOKOLAC ZA IZGRADNJU GRADSKE KUĆE: Aleksandar Šapić se sastao sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd–Banjaluka”
Veličina Slova

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić na sastanku sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd–Banjaluka” je naglasio da je saradnja Srbije i Republike Srpske od vitalnog značaja za opstanak našeg naroda.

Biciklistička trka „Beograd–Banjaluka” godinama unazad okuplja bicikliste sa četiri kontinenta i ima veoma značajnu simboliku za srpski narod sa obe strane Drine, jer biciklisti prelaze granicu bez zaustaljvljanja. Iako živimo u različitim državama, isti smo narod i moramo da se na svaki mogući način podržavamo i spajamo, a ovakvi događaji su jedinstvena prilika za tako nešto. Shodno tome, sledeće nedelje Grad Beograd, kako sam i obećao, uplatiće pomoć Opštini Sokolac za izgradnju gradske kuće, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda na sastanku sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd–Banjaluka” u zdanju Starog dvora.

Šapić je naglasio da je saradnja Srbije i Republike Srpske od vitalnog značaja za opstanak našeg naroda. On je prilikom svoje prve zvanične posete Republici Srpskoj i Sokocu 2022. godine obećao pomoć za pomenuti projekat, a u decembru 2023. potpisan je Sporazum od donaciji 30 miliona dinara za izgradnju gradske kuće u Sokocu.

Inače, predstojeća 18. po redu trka, koja je na programu od 18. do 21. aprila, održaće se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno”. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 25 zemalja biće predstavljeno na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preći preko Pavlovića mosta bez zaustavljanja.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još