MIX_8394.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

PORODICA JE SRŽ SVAKOG DRUŠTVA. „BEOGRADSKI DANI PORODICE“ ČUVAĆE NAŠU TRADICIJU I ŠIRITI LJUBAV: Aleksandar Šapić otvorio manifestaciju koja jača solidarnost

13.04.2024.

PORODICA JE SRŽ SVAKOG DRUŠTVA. „BEOGRADSKI DANI PORODICE“ ČUVAĆE NAŠU TRADICIJU I ŠIRITI LJUBAV: Aleksandar Šapić otvorio manifestaciju koja jača solidarnost
Veličina Slova

Danas je na Trgu republike predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić zvanično proglasio otvorene „Beogradske dane porodice“ koji će trajati do 15. juna.

- Prošle godine, kada smo tu manifestaciju ozvaničili kao manifestaciju od posebnog značaja za Grad Beograd ona je trajala samo jedan vikend. Obećao sam da će „Dani porodice" da traju mnogo duže. Ove godine će oni trajati dva meseca, i mislim da način na koji ćemo prići porodici, način na koji ćemo prići jedni drugima, način na koji ćemo pokušati da pokažemo jednu vrstu ljubavi koje je, u današnje vreme, sve manje zbog brzine života, ono što treba da karakteriše i ovu manifestaciju, jeste nešto što karakteriše ovaj naš lep i beo grad - rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić je rekao da naredna dva meseca čuvamo jedni druge, ali i da je Beograd uvek bio grad širokih ruku i tako će i u budućnosti biti.
- Pokušajmo da kroz ovu manifestaciju sačuvamo porodicu kao nukleus društva. Ona je danas u velikim izazovima. Teško danas tradicionalna porodica opstaje, ali znate kako, svi mi, na kraju krajeva, jesmo jedna velika porodica. I svi mi Beograđani, i građani naše zemlje i čitav naš narod, i ukoliko ne budemo čuvali jedni druge i pokušavali da se nađemo jedni drugima u momentima kada je to neophodno, onda se postavlja pitanje zbog čega živimo život - rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapić.

Kako je ranije istaknuto, u naredna dva meseca biće realizovani raznovrsni programi u okviru 18 tematskih zona na više lokacija u gradu. Od nastupa kulturno-umetničkih društava, pozorišnih predstava, pevačkih i glumačkih recitala, sportskih sadržaja i svega onoga što nam omogućava da budemo veseli i opušteni, a u društvu svojih najbližih - porodice.

Od Terazijske česme do Kalemegdanske tvrđave, zatim gornji i donji Kalemegdan, Park vojvode Vuka, pa do Studentskog parka i sve sporedne ulice oko Knez Mihailove jesu mesta gde će biti održavani pomenuti događaji. Većina sadržaja biće realizovana vikendima, ali će i tokom radnih dana narednih osam nedelja biti mnogo zanimljivih dešavanja.

Pokušaćemo da zadržimo tradicionalne stvari koje gube trku sa vremenom.

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

Šapić je najavio da će u naredna dva meseca na više lokacija u gradu biti realizovan veliki broj koncerata i drugih događaja.
- Pokušaćemo da zadržimo tradicionalne stvari koje gube trku sa vremenom. Biće mnogo kulturno-umetničkih društava, mnogo mladih ljudi, dece koji će imati priliku da predstave Beograđanima i svima koji borave u prestonici sve što smo pripremili. Beograd će uložiti velika sredstva i energiju da ova manifestacija postane prava tradicionalna manifestacija i nešto po čemu će Beograd i Beograđani postati prepoznatljivi. Želim vam puno radosti, lepog raspoloženja - istakao je Šapić.

Iz organizacije je najavljeno oko 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, programi posvećeni video igrama, veliki luna park na Kalemegdanu, više od 100 koncerata klasičnih džez, bluza, pop i rok muzike, više od 50 bioskopskih projekcija, više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.
Biće i više od 350 muzičkih izvođača, preko 50 uličnih zabavljača, 40 plesača, 100 likovnih umetnika, kao i kulturno-umetnička društva koja dolaze iz čitave Srbije.
Poseban akcenat biće stavljen 15. maja na Međunarodni dan porodice, kada će biti dodeljene i plakete u znak zahvalnosti svima što su svojim učešćem podržali manifestaciju.

 - Neka nam je sa srećom, nek su nam sa srećom Beogradski dani porodice i živeo Beograd - poručio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Na svečanom otvaranju nastupila je muzička porodica Božić, hor hrama Svetog save, KUD „Dimitrije Koturović“, ansambl „Beli anđeo“ i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda. Večeras od 18 sati biće organizovan koncert na kojem će nastupati sestre Marija i Marina Gobović i plesna grupa „Una Saga Serbika".Fotografije možete preuzeti ovde.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još