IMG-71c669fdf67b658eeff3cd781729e90b-V.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

POLJOPRIVREDNICI U BATAJNICI DOBILI REŠENJA O VLASNIŠTVU ZA OBRADIVO ZEMLJIŠTE: Inicijativom Gradske opštine Zemun poboljšan status

16.04.2024.

POLJOPRIVREDNICI U BATAJNICI DOBILI REŠENJA O VLASNIŠTVU ZA OBRADIVO ZEMLJIŠTE: Inicijativom Gradske opštine Zemun poboljšan status
Veličina Slova

Na inicijativu Gradske opštine Zemun poljoprivrednici iz Batajnice umesto statusa korisnika poljoprivrednog zemljišta sada imaju status imaoca prava svojine, saopšteno je iz ove opštine.

Podela prvih 25 rešenja koje je donela Gradska opština Zemun – Odeljenje za imovinsko-pravne i stambene poslove, organizovana je 12. aprila u Jedinstvenom upravnom mestu u Batajnici.

Tom prilikom, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević je istakao da je država pronašla model za rešenje ovog višedecenijskog problema čime je omogućeno poljoprivrednicima da ubuduće rade kao svoji na svome.

Svi poljoprivrednici koji su dobili rešenja sada će moći da imovinu upišu u katastar, kao nosioci prava svojine.

Gradska opština Zemun je prošle godine pokrenula neophodne procedure kako bi se problem vezan za povraćaj vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem građana Batajnice rešio. Stručne službe Opštine sarađivale su sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za poljoprivredno zemljište i Državnim pravobranilaštvom Republike Srbije na rešavanju problema i dolaženju do pozitivnog ishoda koji je u interesu građana.

Poljoprivrednici su u skladu sa Odlukom o određivanju zemljišta koje prestaje da bude gradsko građevinsko zemljište i građevinsko zemljište u KO Batajnica, koju je donela Skupština GO Zemun 1991. godine, imali mogućnost da se evidentiraju i ostvare pravo na vraćanje poljoprivrednog zemljišta u svojinu.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest