e45e34163823b9ff1a455eac5344ecf5_6584524266a.jpg
beograd,.rs

beograd,.rs

Gradske aktuelnosti

U JUNU OTVARANJE NOVE, MODERNO OPREMLJENE PIJACE U LAZAREVCU: Projektovani objekat funkcionalniji i pristupačniji građanima

17.04.2024.

U JUNU OTVARANJE NOVE, MODERNO OPREMLJENE PIJACE U LAZAREVCU: Projektovani objekat funkcionalniji i pristupačniji građanima
Veličina Slova

Gradski sekretar za investicije Luka Petrović obišao je radove na izgradnji nove pijace u Lazarevcu, najavljujući otvaranje ove veletržnice u junu.

Stanovnici Lazarevca početkom leta moći će da kupuju, ali i prodaju domaće proizvode na savremenoj i moderno opremljenoj pijaci na uglu ulica Dula Karaklajića br. 5 i Branka Radičevića.

Radovi, koji su započeti 18. aprila prošle godine, polako se privode kraju.

– Veliki projekat je na pragu završetka. U pitanju je izgradnja potpuno novog objekta sa bruto površinom od 2.046,90 kvadratnih metara, koji je konstruktivno podeljen na dva dela. U prizemlju se nalaze pijaca, prodajni deo sa izdvojenim lokalima i komunikacijama za galeriju, kao i blok sa tehničkim i sanitarnim prostorijama i magacinskim prostorom – izjavio je Petrović.

Funkcionalnost same pijace i pristupačnost građanima bila je prioritet pri vođenju ovog projekta. Prodajni deo nove pijace biće podeljen funkcionalnim zonama – zona za voće i povrće, zona za ostale zanatske proizvode.

Na spratu se nalazi administrativni deo za zaposlene, odnosno kancelarije, dok je galerija predviđena u sklopu prodajnog prostora i biće namenjena mlečnim i suhomesnatim proizvodima.

Prema rečima Luke Petrovića, svaka prodajna zona ima zaseban ulaz za utovar robe, što dodatno povećava lagodnost i funkcionalnost novog objekta.

– Velika novina su uređene prilazne staze za invalide, kao i izgradnja posebne prostorije u vidu mirisne barijere koja ide u prilog jednom od najvažnijih faktora ove veletržnice, a to je higijena pri iznošenju otpada – dodao je Petrović.

Gradski sekretar istakao je i da je izgradnja nove pijace u Lazarevcu samo jedan u nizu projekata koji pokazuju angažovanost lokalne uprave na unapređenju infrastrukture i kvaliteta života građana. Pored Lazarevca, slični projekti se sprovode i u drugim opštinama kao što su Obrenovac, Barajevo, Mladenovac, čime se potvrđuje posvećenost ka razvoju i unapređenju svih delova Beograda.

Otvaranje nove pijace u Lazarevcu predstavlja korak napred ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg grada, zaključio je Petrović.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još