7896d4f2875a479a06f672ac0f8bdaa3_8385058740.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

ODRŽANA PETA SEDNICA GRADSKE IZBORNE KOMISIJE: Glasački listići za izbore u Beogradu će se štampati na papiru plave boje

17.04.2024.

ODRŽANA PETA SEDNICA GRADSKE IZBORNE KOMISIJE: Glasački listići za izbore u Beogradu će se štampati na papiru plave boje
Veličina Slova

Gradska izborna komisija održala je danas petu sednicu. Proglašena je izborna lista broj 2. RUSKA STRANKA – Srbi i Rusi braća zauvek! koju je podnela Ruska stranka.

Doneto je rešenje o utvrđivanju da izborna lista broj 2. RUSKA STRANKA – Srbi i Rusi braća zauvek! ima položaj izborne liste nacionalne manjine na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, raspisanim za 2. jun. Usvojeno je i rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Gradske izborne komisije u proširenom sastavu ispred proglašene izborne liste broj 2.

Doneta je Odluka o izmeni Odluke o određivanju biračkih mesta na teritoriji Beograda, na sedam biračkih mesta. Doneta je i Odluka o utvrđivanju rasporeda mesta za predlaganje članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom sastavu za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda. Reč je o takozvanom numeričkom prikazu rasporeda članova biračkih odbora na svih 1.265 biračkih mesta u gradu, koji je sačinio Republički zavod za statistiku na osnovu sastava odborničkih grupa u Skupštini grada. U obuhvat je ušlo osam odborničkih grupa.

Gradska izborna komisija donela je i Odluku o utvrđivanju izgleda i boje glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za glasanje na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda. Tekst glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom. Glasački listići će se štampati na papiru plave boje, dok će se kontrolni list štampati na papiru sive boje.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest