Avala
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

UVOĐENJE KOMUNALNE I URBANISTIČKE KONTROLE NA NAJVIŠEM NIVOU: Aleksandar Šapić dosledan u borbi za red – nelegalni objekti na Avali uklonjeni

20.04.2024.

UVOĐENJE KOMUNALNE I URBANISTIČKE KONTROLE NA NAJVIŠEM NIVOU: Aleksandar Šapić dosledan u borbi za red – nelegalni objekti na Avali uklonjeni
Veličina Slova

Od prvog dana rada, Gradska uprava na čelu sa Aleksandrom Šapićem vodi borbu protiv nelegalne gradnje, sa glavnim ciljem i obećanjem građanima, da će zaštititi bisere beogradske prirode – Avalu, Adu Ciganliju, Košutnjak, Zvezdarsku i Bojčinsku šumu.

Uvođenje urbanističkog i komunalnog reda i mira u glavnom gradu je zadatak na kome predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić radi kontinuirano. Već od prvog dana rada nove Gradske uprave, sa Aleksandrom Šapićem na čelu, grad je započeo borbu protiv nelegalne gradnje, te ono što je u oblasti komunalnog i urbanističkog reda i mira obećano pre 2022. godine grad je počeo da sprovodi. Jedna od prvih akcija bila je uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata na Avali. Nakon prijave stanara opštine Voždovac, iste godine je srušen nelegalan objekat koji se nalazio nedaleko od Avalskog tornja, u trećoj zoni zaštite ovog prirodnog dobra.

Šapić je tom prilikom rekao da od prvog dana radi na ispunjenju predizbornih obećanja, i da oni koji to nisu ozbiljno shvatili, pogotovo kada je reč o nelegalnoj gradnji, sada treba da se uvere da je krajnje ozbiljan i odlučan.

Time pokazujemo doslednost u realizaciji vizije očuvanja urbanističkog i komunalnog reda u sprskoj prestonici.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić

S obzirom na to da grad posebno čuva zone koje su biseri prirode - Avalu, Košutnjak, Adu, Zvezdarsku i Bojčinsku šumu, objekti izgrađeni 2020. godine u trećoj zoni zaštite prirodnog dobra, uklonjeni su već 2022. godine. Uključivanjem komunalne milicije u praćenje i prijavu nelegalne gradnje, kontrola i uvođenje reda podignuti su na najviši nivo.

Rušenje objekta na Avali jedno je od ispunjenih obećanja koja su data građanima, u cilju zaštite gradskih prirodnih oaza i stvaranja uređenijeg, bezbednijeg i lepšeg grada. Doslednost u realizaciji vizije očuvanja urbanističkog i komunalnog reda u srpskoj prestonici dokazana je i dodatnom kontrolom koju svakodnevno obavljaju komunalni milicajci.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još