beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

OD DOBROG DŽEZA DO NARODNIH IGARA: Pijanista Bojan Cvetković nastupao na „Danima porodice”, sledećeg petka novi džez džem sešn

19.04.2024.

OD DOBROG DŽEZA DO NARODNIH IGARA: Pijanista Bojan Cvetković nastupao na „Danima porodice”, sledećeg petka novi džez džem sešn
Veličina Slova

Manifestacija „Beogradski dani porodice” večeras je Beograđane provela kroz razne epohe i šarenilo muzike i plesa, spletom različitih igara u izvođenju kulturno umetničkih društava.

U zoni džez, bluz i rok muzike kod Delijske česme publika je večeras mogla da uživa u dobrom džezu. Bojan Cvetković, jedan od najangažovanijih džez pijanista novije generacije nastupao je večeras.

- Svakog petka će ovde biti od 4 do 6 časova džez džem sešn, prvi deo će biti omaž nekoj legendi iz sveta džeza, a drugi deo programa će biti džez džem sešn, odnosno svako ko je bukvalno prolaznik, ko zna da svira neki instrument, i ko poznaje džez muziku, džez standarde će moći da se nama priključi na bini i da zajedno improvizuje, muzicira sa nama - rekao je Cvetković.

Tokom muzičkog programa u prvoj nedelji „Dana porodice” centralna bina na Trgu Republike bila je rezervisana za „Porodični bal”. Tako su Klub istorijskog plesa i brojna kulturno-umetnička društva prikazali svu lepotu srpske igre i tradicije.

Ljubitelji ovih žanrova i žive muzike moći će da uživaju tokom naredna dva meseca jer program u ovoj zoni donosi mnogo zanimljivih izvođača.

Podeli vest