dc4eeddb0465685c431390a42175e9e6_7516816829.jpg
beograd,.rs

beograd,.rs

Gradske aktuelnosti

UREĐENJE KANALSKE MREŽE U NASELJU BUSIJE: Započinju sveobuhvatni radovi i rekonstrukcija preko hiljadu metara fekalne kanalizacije

22.04.2024.

UREĐENJE KANALSKE MREŽE U NASELJU BUSIJE: Započinju sveobuhvatni radovi i rekonstrukcija preko hiljadu metara fekalne kanalizacije
Veličina Slova

Na inicijativu Opštine Zemun započinje se sa radovima na kanalskoj mreži u Busijama i Ugrinovcima, kako bi se sprečili neprijatbni mirisi i potencijalna opasnost od zagađenja životne sredine.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišli su kanalsku mrežu u naselju Busije. Cilj posete bilo je rešavanje dugogodišnjih problema koje građani Busija i Ugrinovaca imaju sa kanalskom mrežom odakle se šire neprijatni mirisi i potencijalna su opasnost za zagađenje životne sredine.

Na inicijativu Opštine Zemun dogovoreno je da se od sledeće nedelje počne sa sveobuhvatnim radovima. Reč je o rekonstrukciji kolektora i 1.200 metara fekalne kanalizacije. Ova kanalizaciona mreža je u veoma lošem stanju, nalazi se na teritoriji opštine Stara Pazova i uzročnik je izlivanja kanalizacije u kanalsku mrežu Busija.

Drugi korak u saniranju terena u naselju Busije jeste čišćenje kanala Ladovača u dužini od jednog kilometra. Budući da je ovo jedan od gorućih problema, Kovačević je zahvalio ministarki Vujović na brzoj reakciji. Održavanje kanala je neophodno zbog regulacije odvođenja suvišnih voda i nivelisanja nivoa podzemnih voda na obradivim površinama.

Tokom obilaska terena, predsednik je ukazao i na problem koji se odnosi na zaštitu životne sredine. Rezultat toga je dogovor sa nadležnim ministarstvom da se postave kamere na mestima gde se stvaraju deponije, kako bi se ovaj problem rešio.

 Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još