shutterstock_196003685.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

BUDŽETOM BRIGE O LJUDIMA SVI BEOGRAĐANI OBUHVAĆENI: Danas počinju prijave za kartice za besplatan ulazak na bazene i đačku pomoć od 20000 dinara

22.04.2024.

BUDŽETOM BRIGE O LJUDIMA SVI BEOGRAĐANI OBUHVAĆENI: Danas počinju prijave za kartice za besplatan ulazak na bazene i đačku pomoć od 20000 dinara
Veličina Slova

Danas je počela podela kartica za besplatan ulazak na sve otvorene gradske bazene tokom predstojeće letnje sezone.

Svi građani sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda imaju mogućnost da se prijave u bilo kojoj od beogradskih opština (na šalteru grada Beograda) i odmah preuzmu svoju karticu za besplatan ulazak na otvorene gradske bazene. Ovo je druga godina da Grad deli kartice Beograđanima. Prošle godine je kartice preuzelo više od 180.000 Beograđana. 

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić saopštio prošle nedelje odluku Grada Beograda da će sve porodice u Beogradu dobiti po dvadeset hiljada dinara po detetu, koje pohađa osnovnu i srednju školu. 

Danas je počela prijava za đačku pomoć porodicama u iznosu od 20.000 dinara po detetu za sve osnovce i srednjoškolce, koju je Grad Beograd ove godine obezbedio umesto besplatnih udžbenika. Sve informacije o načinu na koji mogu da se prijave za 20.000 dinara đačke pomoći porodicama, roditelji će dobiti u osnovnim i srednjim školama u Beogradu. Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

Briga o ljudima je fokus moje politike!"

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić

Takođe, danas je počelo i izdavanje kartica za besplatan ulazak na otvorene gradske bazene tokom predstojeće letnje sezone. Kartice za bazen za sezonu 2024. Beograđani od danas mogu da preuzmu u bilo kojoj od beogradskih opština na šalterima Grada Beograda.

Najmlađi žitelji Beograda su na prioritetnom mestu u budžetu brige o ljudima koji je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio obrazlažući planove Grada još prošle godine. Takav budžet je osmišljen kako bi se svim građanima omogućio bolji život u glavnom gradu, a za decu obezbedili niži troškovi školovanja i boravka u vrtićima, bezbednije detinjstvo i zdravije odrastanje.

unnamed.jpg
beograd.rs

 – Ova odluka je deo socijalnih mera koje su najavljene pre dve godine. Ova novčana pomoć iznosi više od trideset miliona evra, na sve ono što je do sada obezbeđeno. Verujem da, bez obzira ko bude vodio Grad Beograd, ubuduće neće odustati od ove septembarske gradske pomoći jer je ona izuzetno važna. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta – rekao je Šapić.

Podeli vest