beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

NOVE ZONE NA „BEOGRADSKIM DANIMA PORODICE”: Još zabavniji i sadražajniji program za sve uzraste

25.04.2024.

NOVE ZONE NA „BEOGRADSKIM DANIMA PORODICE”: Još zabavniji i sadražajniji program za sve uzraste
Veličina Slova

Od muzike za bebe do umetničke zone, brojni događaji, bogat kulturni i zabavni sadržaj obeležili su ovu nedelju „Beogradskih dana porodice”!

Manifestacija „Beogradski dani porodice 2024” čiji je idejni tvorac i osnivač predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić trajaće do 15. juna i donosi bogat sadržaj na više gradskih lokacija u kome će moći da uživaju Beograđani i svi gosti koji tokom dva meseca budu posetili grad.

Druga nedelja „Beogradskih dana porodice” počela je raznolikim sadržajem, koji je posetiocima garantovao zabavu. Nove zone sadržaja, poput umetničkih, donele su i veliko interesovanje.

Tako se na Zoni znanja i tradicije ispred TC „Rajićeva” šarenila narodna nošnja i moglo se upoznati bogatstvo srpske tradicije. Pored toga zabavne kreativne radionice za mališane organizovane su u Zoni cirkusa na Kalemegdanu.

Interesovanja je bilo i za Umetničku zonu u Studentskom parku, koja je nastala iz saradnje brojnih beogradskih ustanova kulture. Na odgovarajućim lokacijama posetioci su mogli da uživaju i u muzici za bebe, da slušaju predavanja o arheologiji i učestvuju u različitim umetničkim radionicama.

Neizostavna je bila i muzika i to u Zoni džeza, bluza i roka kod Delijske česme, a u zoni pozorišta i filma mogli su da se pogledaju ostvarenja poput filma „Lesi - nova avantura”.

Čeka nas još avantura i manifestacija u okviru „Beogradskih dana porodice” koji neguju jedinstvo porodice, srpsku tradiciju, kulturu i istoriju. Program tematski obuhvata oblast umetnosti, sporta i zabave, te svoju interesnu sferu može da nađe svaki član porodice: od susreta, igara, zabava u prirodi i kontakta sa životinjama namenjenih najmlađima, preko široke palete muzičkih žarnrova namenjenih ljubiteljima muzike svih uzrasta, do sportskih i edukativnih tema i sadržaja.

Pogledajte u galeriji fotografija kako je izgledao današnji program na „Beogradskim danima porodice".

Podeli vest