beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

NASTUP ARTISTA, RADIONICA U PRIRODI I KVALITETAN ROK ZVUK NA „DANIMA PORODICE": Sve generacije su danas uživale u zabavi i učenju

26.04.2024.

NASTUP ARTISTA, RADIONICA U PRIRODI I KVALITETAN ROK ZVUK NA „DANIMA PORODICE": Sve generacije su danas uživale u zabavi i učenju
Veličina Slova

„Beogradski dani porodice" doneli su danas atraktivan program za mališane, umetničke radionice i dobar rok zvuk.

U današenjm programu „Dana proodice" najviše su mogli da uživaju mališani za koje je bio priređen nastup na štulama, monociklu i rolerima artista Ines cirkus teatra, kao i radionice u prirodi, na Kalemegdanu u kojima su mogli da se susretnu sa veštinama likovnog izražavanja. Mališani su svoja znanja o umetničkoj tradiciji mogli da prošire u radionici „Nasleđe za decu“ u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, dok su oni sa sklonostima za javni nastup mogli da se oprobaju u recitatorskom maratonu u Omladinskom pozorištu Dadov. 

Kvalitetan odabir za muzički istančan ukus sačekao je posetioce kod Delijske česme gde su od podne pa do večernjih sati nastupali kvaret Sofije Ćirović, Džez Džem sešn, Zašto Kafka? i Beogradski Fank Kombo.

Ono što je posebnost ovog dana jeste prezentacija tradicionalnog nasleđa u okviru programa „Boje tradicije” koja je trajala od 16 do 18 časova ispred TC Rajićeva gde su građani imali priliku da se upoznaju i fotografišu sa obeležjima srpske narodne nošnje, kao i da uživaju u koncertu tradicionalne muzike.

 Pogledajte galeriju fotografija današnjeg programa. 

Podeli vest