6413fb4cfb761e49d8ceb753037d7136_1776919860.jpg
Live Production

Live Production

Gradske aktuelnosti

NAŠ GRAD JE SPREMAN ZA EVROPSKO PRVENSTVO U ULIČNOM TRČANJU 2027: Beogradski maraton podneo kandidaturu za organizaciju kontinentalnog šampionata

27.04.2024.

NAŠ GRAD JE SPREMAN ZA EVROPSKO PRVENSTVO U ULIČNOM TRČANJU 2027: Beogradski maraton podneo kandidaturu za organizaciju kontinentalnog šampionata
Veličina Slova

Drugu godinu uzastopno u sklopu 37. Komtrejd Beogradskog maratona organizovan je Sportski forum.

Zaključak vodećih stručnjaka iz različitih sfera sportske industrije je da je Beograd spreman za organizaciju Evropskog prvenstva u uličnom trčanju na 10 kilometara, polumaratonu i maratonu 2027. godine. , a odluka se očekuje posle zasedanja Saveta Evropske atletike, koji je zakazan za sredinu oktobra. U istoj godini će biti održano 40. jubilarno izdanje najmasovnije međunarodne sportske manifestacije u našoj zemlji.

Prvu sesiju pozdravnim govorima otvorio je Nikola Penić, gradski sekretar za sport i omladinu, i prof. dr Nenad Trunić, dekan Fakulteta za Fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta „Singidinum”, koji je pokrovitelj ovog događaja. Na prvoj sesiji govorilo se o medicinskom zbrinjavanju, zatim bezbednosti i doping kontroli na maratonu, a govornici na ove teme bili su Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograda, Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Tema druge sesije bila je saradnja Beogradskog maratona sa organizatorima drugih maratona kao i sa Evropskom i Svetskom atletikom. Uvodno obraćanje imao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš, a u panel diskusiji učestvovali su Majkl Niši direktor Čikaškog maratona, Marko Vasić, jedan od direktora Evropske atletike, Kris Rob, direktor i osnivač trkačkih konferencija „Mas partisipejšn vorld“ i Lucija Kolić, zvanični merilac Svetske atletike, i Igor Radošević, profesor Fakulteta za sport, Univerziteta „Singidunum”.

Majkl Niši je govorio o saradnji Beogradskog i Čikaškog maratona.

– Beograd i Čikago su sestrinski gradovi i drago mi je što je naša saradnja sve bolja i bolja. Drago mi je što su mnoge nove stvari implementirane u Beogradski maraton. Rekordan broj od 13 hiljada takmičara pokazuje da su organizatori uradili sjajan posao. Želim da svi uživamo u sutrašnjem spektaklu – rekao je Niši.

Miloš Vasić iz Evropske atletike oduševljen je idejom da se Beograd kandiduje za kontinentalni šampionat u uličnom trčanju.

– Beograd je odličan kandidat uz podršku Beogradskog maratona i Srpskog atletskog saveza. Ubeđen sam da će svi uslovi iz kandidature biti ispoštovani i mislim da glavni grad Srbije ima veliku šansu da ugosti najbolje evropske trkače 2027. Godine – istakao je Vasić

Uvodno predavanje u trećoj sesiji održao je direktor EKSPO-a 2027. prof. dr Dušan Borovčanin, a panel diskusija odnosila se na sportsko-turistički aspekt i potencijal Beogradskog maratona iz ugla partnera, sponzora, saradnika i prijatelja Beogradskog maratona. Na panelu su govorili Marijana Vasilesku, direktorka „Medi Group”, Bojan Mijailović, direktor Sava osiguranja, Branislav Đukić, potpredsednik Komtrejda, Nataša Pavlović, direktorka marketinga IDEA, i Jelena Dubovac, direktorka marketinga „Najki”.

– Bilo mi je zadovoljstvo da učesnike Sportskog foruma upoznam sa planovima i očekivanjima vezanim za održavanje EKSPO 2027, posebno jer je sport, pored muzike, glavna tema specijalizovane izložbe koja će biti održana u Beogradu – izjavio je tim povodom Dušan Borovčanin.
Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još