58172.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

EKIPE „PARKING SERVISA” I OVE GODINE UKLANJAJU VOZILA SA TRASE MARATONA: Informacije o premeštenim automobilima putem telefona Servisnog centra 11-0-11

27.04.2024.

EKIPE „PARKING SERVISA” I OVE GODINE UKLANJAJU VOZILA SA TRASE MARATONA: Informacije o premeštenim automobilima putem telefona Servisnog centra 11-0-11
Veličina Slova

Svake godine, u noći pre Beogradskog maratona, sve ekipe Službe za eksploataciju vozila JKP „Parking servis” nalaze se na prestoničkim ulicama, kako bi sa trase, kojom će proći takmičari, uklonili parkirana vozila.

Iako se putem medija apeluje na vlasnike da sami pomere svoja vozila sa trase maratona, posla za ekipe „Parking servisa” ima na pretek. Dežurne dizalice, svake godine premeste više stotina vozila na najbliže regularno parking mesto, koje je van trase maratona, čime se omogućavaju bezbedni uslovi za prolazak oko deset hiljada trkača.

aa0175c3af4815a76a962b0d9047e30e_5941520882.jpg
beograd.rs

Pre same akcije uklanjanja vozila, već decenijama se organizuje zajednička večera svih angažovanih radnika „Parking servisa” i njihovih gostiju iz drugih gradskih službi, Saobraćajne policije i Komunalne milicije, kao i drugih komunalnih preduzeća.

Ove godine, uoči 37. Beogradskog maratona, sa radnicima su večerali načelnik Saobraćajne policije Slobodan Jocić, direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković, predstavnici Uprave Grada Beograda, kao i kolege iz drugih javnih komunalnih preduzeća, koji su još jednom apelovali na vozače da sami pomere svoja vozila sa trase maratona. Tradicija pripreme čuvenog pasulja pred maraton duga je više od tri decenije. Šef kuhinje i ove godine je Dragan Gligorić, poznatiji kao „Hans”, koji je pripremio gozbu za svoje kolege koje rade na dizalicama, ali i za mehaničare, dispečere i druge goste.

Nakon bogatog obroka, počela je intenzivna akcija, koja je trajala dok poslednji automobil sa trase maratona nije premešten, odnosno do zore.

Vozačima koji nisu stigli da pomere svoje vozilo sa trase maratona, a imaju instaliranu Aplikaciju „Parking servis” sa unetom registracijom vozila, stići će obaveštenje o lokaciji na koju je automobil premešten. Sve informacije o premeštenim vozilima vozači mogu da dobiju i putem telefona Servisnog centra Grada Beograda 11-0-11.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest