eb46d182c96754804cb5319f7973d3b6_3954849332.jpeg
Live Production

Live Production

Gradske aktuelnosti

MARATON, MUZIKA I RADOST OBELEŽILI NEDELJU: Spoj modernog i tradicionalnog na „Beogradskim danima porodice” kroz koncert, rekreaciju i umetnost

28.04.2024.

MARATON, MUZIKA I RADOST OBELEŽILI NEDELJU: Spoj modernog i tradicionalnog na „Beogradskim danima porodice” kroz koncert, rekreaciju i umetnost
Veličina Slova

Rekreativni sportski sadržaji, filomovi i umetnički programi ispunili su ovu nedelju, koja je zaokružena velikim koncertom na centralnoj bini povodom svetskog dana igre.

Manifestacija „Beogradski dani porodice 2024” čiji je idejni tvorac i osnivač predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić trajaće do 15. juna i donosi bogat sadržaj na više gradskih lokacija u kome će moći da uživaju Beograđani i svi gosti koji tokom dva meseca budu posetili grad.

Trideset i sedmi Komtrejd Beogradski maraton počeo je u nedelju u osam časova kod Crkve Svetog Marka. Startovalo je dve hiljade takmičara na deonici od 42,195 kilometara što ovogodišnji Beogradski maraton čini najmasovnijim do sada. Pobednici 37. Komtrejd Beogradskog maratona su Kenijci Gilbert Čumba i Ema Ndiva.

Glavna ideja manifestacije „Beogradski dani porodice” jeste da vratimo radost na naše ulice.

Isidora Lukić, Organizatorka manifestacije

Nakon završetka Beogradskog maratona u prepodnevnim časovima, za koji se ove godine prijavio rekordan broj učesnika, pored rekreativnih sportskih sadržaja, igre znanja i programa u prirodi, zatim filma i likovnih radionica, nedeljni program je posebna poslastica za ljubitelje muzike!

Sve će ovo da raste kako vreme bude išlo, tako da svakako dođite pa ćete i da vidite šta vam sve spremamo za naredni perod.

Isidora Lukić, Organizatorka manifestacije

Tako je na centralnoj bini na Trgu republike održan koncert povodom svetskog dana igre, na kome su učestvovali Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, Gradski tamburaški orkestar „Branko Radičević”, Balkan bras bend i i igrački ansambl „Koturović”.

U okviru „Dana porodice” na Kolarcu nastupa međunarodno prizanti violinista Stanko Madić u pratnji Beogradskog kamernog orkestra pod dirigentskom palicom Zab Gujonga iz Kine.

Podeli vest