36626db2aaae5e9ee07f74e9a24d7f86_7820883521.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

U DOBRINOVIĆEVOJ ULICI NA BANOVOM BRDU OSTAJE ZELENA POVRŠINA: Gradski urbanista Marko Stojčić razgovarao s građanima iz okolnih zgrada

29.04.2024.

U DOBRINOVIĆEVOJ ULICI NA BANOVOM BRDU OSTAJE ZELENA POVRŠINA: Gradski urbanista Marko Stojčić razgovarao s građanima iz okolnih zgrada
Veličina Slova

Nema nijednog razloga za brigu da će se na prostoru sportskih terena i zelene površine u Dobrinovićevoj ulici na Banovom brdu graditi neki stambeni objekat.

Grad Beograd ne odustaje od toga i stoji iza svojih sugrađana, izjavio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić, koji je danas razgovarao s građanima iz okolnih zgrada.

– Razlog našeg dolaska je da objasnimo našim sugrađanima da nema nijednog razloga za brigu, u smislu da će ovaj prostor između stambenih objekata gde se nalaze dva sportska terena, odnosno dečje igralište, eventualno nekad u budućnosti postati građevinska parcela na kojoj bi nikli objekti. Stav Grada Beograda i Opštine Čukarica jeste da će se završiti plan detaljne regulacije koji predviđa da na ovom prostoru bude javna površina, koja će biti u vlasništvu Grada Beograda – rekao je Stojčić.

Kako je rekao, razlog brige građana jeste pravni postupak koji je u toku, a za koji će se utvrditi da li je zakonit ili nije.

– Potpuno nevezano od ishoda tog pravnog postupka, ukoliko bude potrebe, Grad će reagovati. Ni pod kojim okolnostima ne odustajemo da sada ili u budućnosti ovde bude nešto drugo osim onoga što je sada, a to su zelene površine sa sportskim terenima. Nadamo se da će već sledeće godine Grad moći da odvoji određena sredstva i da izvrši potpunu rekonstrukciju ovog prostora gde bismo mogli da dobijemo potpuno nov teren, sa zelenilom, klupama i svim onim što je potrebno – istakao je Stojčić.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest