beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

POČELA TREĆA NEDELJA „BEOGRADSKIH DANA PORODICE”: Sedma umetnost pod vedrim nebom na terasi Kolarca

30.04.2024.

POČELA TREĆA NEDELJA „BEOGRADSKIH DANA PORODICE”: Sedma umetnost pod vedrim nebom na terasi Kolarca
Veličina Slova

U savršenom ambijentu, na terasi Kolarčeve zadužbine održana je projekcija filma „Teške godine”, na radost svih filmskih sladokusaca.

Treća nedelja „Beogradskih dana porodice” započela je stavljanjem akcenta na filmsku umetnost, te je ponedeljak za sve sugrađane i posetioce započeo projekcijom „Teška godina” na terasi Kolarčeve zadužbine.

Kraj aprila i lepo vreme pogodovali su filmskom programu na otvorenom u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice”. Manifestacija koja neguje jedinstvo porodice, tradiciju, kulturu i istoriju, ove godine je ponudila bogat i raznovrstan program, kako za mlade, tako i za seniore, i za ljubitelje sporta, umetnosti i zabave.

Ponedeljak 29. aprila bio je dan za uživanje u filmu, i to od tvorca popularnog ostvarenja „Nedodirljivi”. U pitanju je socijalno angažovani naslov „Teška godina” koji sadrži elemente komedije i drame.

Priča prati Alberta i Bruna koji su u dugovima do guše i obraćaju se socijalnom radniku kako bi im pomogao da se izbore sa svojim životima. Na jednoj od grupnih sesija nailaze na mladog aktivistu koji ih poziva da mu se pridruže. Privučeni više besplatnim pivom i čipsom nego borbom protiv konzumerizma i odbrane životne sredine njih dvojica pristupaju pokretu bez mnogo ubeđenja i počinju da osećaju dobru priliku.

Manifestacija „Beogradski dani porodice 2024” čiji je idejni tvorac i osnivač predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić trajaće do 15. juna i donosi bogat sadržaj na više gradskih lokacija u kome će moći da uživaju Beograđani i svi gosti koji tokom dva meseca budu posetili grad.

Podeli vest