shutterstock_2363936817.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

„BEOGRADSKI METRO” NA SVETSKOM KONGRESU O TUNELIMA U KINI: Naša delegacija na predstavljanju novih trendova održivog razvoja u ovoj oblasti

30.04.2024.

„BEOGRADSKI METRO” NA SVETSKOM KONGRESU O TUNELIMA U KINI: Naša delegacija na predstavljanju novih trendova održivog razvoja u ovoj oblasti
Veličina Slova

Delegacija Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski metro i voz”, sa direktorom Andrejom Mladenovićem na čelu, boravila je u zvaničnoj poseti Šenženu u Kini povodom učešća na Svetskom kongresu o tunelima, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ovogodišnji kongres okupio je veliki broj stručnjaka, predstavnika javnog i privatnog sektora i akademske zajednice iz svih delova sveta, koji se bave oblastima od važnosti za tunelske sisteme. Događaj je bio posvećen predstavljanju novih trendova održivog razvoja u oblasti izgradnje i održavanja tunela i srodnih podzemnih konstrukcija.

Tokom boravka u Šenženu, pored učešća na kongresu, partneri na projektu izgradnje beogradskog metroa zaduženi za izvođenje radova, kineska kompanija „Pauerčajna”, organizovali su za delegaciju i obilazak metro sistema i stanica, uključujući tekuće radove i depo, kao i obilazak reprezentativnih tunela u ovom gradu.

Ovaj deo programa posebno je važan za delegaciju „Beogradskog metroa”, imajući u vidu da je Šenžen grad koji ima peti najduži metro sistem u Kini, sa 16 operativnih linija, 373 stanice, te s projekcijom da do 2035. godine imaju osam ekspres i 24 linije metroa u dužini od 1.142 kilometra. Pored brojnih radnih i ekspertskih sesija i partnerskih foruma, na marginama kongresa organizovan je i niz bilateralnih sastanaka sa međunarodnim izvođačima i proizvođačima, kao i gostovanje u sedištu renomirane kineske kompanije „Huavej”.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još