cf1bf1028318b4d7193bc0db0d88d67d_2604542154.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

OBELEŽEN 9. MAJ, DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Nikodijević položio venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda 1944. godine

09.05.2024.

OBELEŽEN 9. MAJ, DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Nikodijević položio venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda 1944. godine
Veličina Slova

Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević položio je venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda 1944. godine.

Nikodijević je na taj način, u ime Grada, odao počast stradalim vojnicima koju su učestvovali u oslobođenju srpske prestonice u Drugom svetskom ratu.

On je svim građanima čestitao 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i poručio da Srbija svake godine sa ponosom ističe svoju istorijsku ulogu u pobedi nad fašizmom.

– Danas obeležavamo jedan od najvažnijih istorijskih datuma i sa najiskrenijim ponosom ističemo našu antifašističku tradiciju. Herojska dela naših predaka u Drugom svetskom ratu moramo čuvati od zaborava, a sadašnje i buduće naraštaje učiti neprolaznim vrednostima mira i međusobnog uvažavanja – poručio je Nikola Nikodijević.

Vence su položili ministri u Vladi Srbije, predstavnici Vojske Srbije, vojnog i diplomatskog kora, udruženja građana i boračkih organizacija, kao i mnogobrojni građani. Pre početka same svečanosti polaganja venaca organizovana je tradicionalna povorka „Besmrtni puk” koja je Ruzveltovom ulicom prošla do spomen-kompleksa.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još