12249b1a075ac1bfc7066cac4bab0070_7298165464.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

ODRŽAN JUBILARNI 10. OKEJ FESTIVAL: Susret generacija u Gerontološkom centru „Bežanijska kosa”

14.05.2024.

ODRŽAN JUBILARNI 10. OKEJ FESTIVAL: Susret generacija u Gerontološkom centru „Bežanijska kosa”
Veličina Slova

Jubilarni, 10. Festival međugeneracijske saradnje „OKej” održan je danas u Gerontološkom centru „Bežanijska kosa”, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Novi susret generacija otvorila je pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Marina Vidojević i istakla značaj društvene brige o najstarijim sugrađanima.

– Ustanova Gerontološki centar održava redovne međugeneracijske veze i u svim prilikama organizuje druženja i posete školske dece svih uzrasta i svih zainteresovanih sa korisnicima klubova i domova – rekao je na otvaranju direktor GC „Bežanijska kosa” Srđan Dimitrijević.

U skladu sa tradicijom dodeljena su priznanja Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, za humanost i pomoć najugroženijim starima, a potom izveden bogat kulturno-umetnički program u kojem su uzeli učešće Hor „Smilje”, dečiji studio „Slonče”, gimnazijalci i drugi učesnici.

Uz Festival priređena je i izložba dečijih radova sa konkursa za plakat manifestacije, a za najbolji je nagrađena Milica Gužvić iz OŠ „Mihajlo Pupin”.

Deceniju duga tradicija ovih međugeneracijskih susreta, koje podržava i Gradska opština Zemun, organizuju se u GC „Bežanijska kosa” sa ciljem da zbliže i povežu mudrost i iskustvo sa novim idejama mladosti, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest