df0083fb8bdb9193da1495ef9b2a1383_5294370490.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

ZAVRŠEN OSMI EKO-KVIZ: JKP „Gradska čistoća” Beograd obezbedilo vredne nagrade pobednicima

14.05.2024.

ZAVRŠEN OSMI EKO-KVIZ: JKP „Gradska čistoća” Beograd obezbedilo vredne nagrade pobednicima
Veličina Slova

Republičko finale osme sezone eko-kviza „Prljavo ili čisto – nije isto” završeno je u Vršcu. Organizatori eko-kviza su JKP „Gradska čistoća” i JKP „Drugi oktobar” iz Vršca.

Uz podršku vernih navijača, učenici viših razreda osnovnih škola iz Beograda, Vršca, Zrenjanina i Gornjeg Milanovca učestvovali su sa nastavnicima u finalnom nadmetanju popularnog kviza, u kom su najbolje znanje i veštine ove godine pokazali đaci Osnovne škole „Jovan Dučić” iz naselja Klek (Zrenjanin) i zasluženo poneli titulu pobednika eko-kviza i osvojili nagradu od 150 hiljada dinara. Kako pravila kviza i nalažu, ova pobeda ekipe iz Kleka pružiće priliku gradu Zrenjaninu da bude domaćin republičkog finala devete sezone eko-kviza 2025. godine.

Drugo mesto i nagradu od 125.000 dinara osvojili su učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” iz Izbišta (Vršac), treće mesto i nagrada od 100.000 dinara pripali su ekipi Osnovne škole „Momčilo Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca, dok je četvrto mesto sa nagradom od 75.000 dinara zauzela ekipa Osnovne škole „Pavle Savić” iz Beograda.

JKP „Gradska čistoća” Beograd obezbedilo je vredne novčane nagrade kako ekipi pobedničke škole tako i ostalim ekipama škola učesnica. Ovo beogradsko preduzeće je zahvaljujući podršci Ministarstva zaštite životne sredine, Skupštine Grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu uspešno završilo osmu sezonu ovog popularnog takmičenja, a ove godine i uz izuzetnu saradnju sa gradom domaćinom Vršcem i Javnim komunalnim preduzećem „Drugi oktobar” iz ovog grada.

Cilj ovog edukativnog, ali i zabavnog takmičenja jeste podizanje nivoa svesti osnovaca o važnosti ekološkog bontona, kao i usvajanje lepih i korisnih navika. Od velikog značaja je i to što takmičari iz godine u godinu pokazuju sve bolje znanje i veće interesovanje za reciklažu, ekološke teme i zaštitu životne sredine.

 Izvor: Beoinfo

Podeli vest