59c57c22b9ecb290b85ee76ba316b517_1681926777.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

VELIKI BEOGRADSKI PORODIČNI KARNEVAL ODRŽAĆE SE 15. MAJA OD 12 ČASOVA: Tema manifestacije je „Ljubav i porodica”

14.05.2024.

VELIKI BEOGRADSKI PORODIČNI KARNEVAL ODRŽAĆE SE 15. MAJA OD 12 ČASOVA: Tema manifestacije je „Ljubav i porodica”
Veličina Slova

U okviru manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd „Beogradski dani porodice” na međunarodni dan porodice organizuje se Veliki beogradski porodični karneval.

Povorka karnevala okuplja se kod fontane Ribar na Kalemegdanu, odakle u 12 časova započinje defile duž Knez Mihailove ulice, tokom koje će biti dva muzička punkta na zoni znanja i tradicije kod TC Rajićeva, i na bini kod Instituta Servantes. Defile karnevala završava se na Trgu Republike gde se nastavlja program Velikog beogradskog porodičnog karnevala.

Učesnici karnevala su Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova, vitezovi iz udruženja za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi”, Beogradske mažuretkinje, ulične akrobate, folklorna društva, vrtići sa teritorije opštine Stari Grad, učenici osnovnih škola sa teritorije grada Beograda kao i mnogobrojni građani i posetioci grada Beograda.

Tema karnevala je „Ljubav i porodica”. Dečije grupe iz vrtića imaće tematske kostime porodice kao što su porodica pačića, porodica cveća, porodica leptira…

Tokom čitavog dana bina na Trgu Republike biće posvećena karnevalu sa bogatim muzičkim programom.

Uveče od 20 časova na velikoj bini na Trgu Republike nastupiće Ansambl narodnih pesama i igara sa Kosova i Metohije „Venac” sa predstavom „700 godina Gračanice”.

Organizatori manifestacije Beogradski dani porodice pozivali su sve Beograđane i goste srpske prestonice da uzmu učešće u karnevalu.

Manifestacija „Beogradski dani porodice” održava se od 15. aprila do 15. juna na 18 lokacija u prestonici.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još