shutterstock_1301464780.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

DVORSKI KOMPLEKS OTVOREN ZA POSETE: Počinje ovogodišnja sezona obilazaka Kraljevskog kompleksa na Dedinju

15.05.2024.

DVORSKI KOMPLEKS OTVOREN ZA POSETE: Počinje ovogodišnja sezona obilazaka Kraljevskog kompleksa na Dedinju
Veličina Slova

Otvorena je ovogodišnja sezona obilazaka Dvorskog kompleksa na Dedinju i za prve turiste vrata Kraljevskog i Belog dvora biće otvorena od subote 18. maja, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograd.

Šetnja kompleksom u trajanju od jednog i po sata omogućiće turistima bolje upoznavanje istorije, nasleđa i kulture naše zemlje.

Turistička organizacija Beograda organizuje obilaske Dvorskog kompleksa svake subote u 9.30 na srpskom i 12.30 časova na engleskom jeziku. Ulaznica kupljena kod Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića 5 do Kraljevskog kompleksa – okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova na stajalištu za turističke autobuse ispred Skupštine Grada Beograda.

Cena ulaznice je 1.500 dinara. Broj posetilaca u grupi je ograničen na najviše 30. Turiste će, kada to bude moguće zbog obaveza, dočekivati i pozdravljati i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina.

Za informacije i rezervacije turisti treba da posete Turistički informativni centar u Beogradu, Knez Mihailova 56, telefon: 0112635622, mejl: [email protected].

Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu Kraljevski kompleks na Dedinju u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 časova, uz obaveznu najavu Kancelariji prestolonaslednika Aleksandra najmanje sedam do deset dana unapred, na broj telefona 011064014 ili putem imejl-adrese: [email protected]. Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje 10, a najviše 40 posetilaca.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest