ff369327ebc10b842a65dfee39400b5f_3373421202.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

RADOVI UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE „RADIVOJ POPOVIĆ" U ZEMUNSKOM PARKU: Održana izložba fotografija „Pogledi”

16.05.2024.

RADOVI UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE „RADIVOJ POPOVIĆ" U ZEMUNSKOM PARKU: Održana izložba fotografija „Pogledi”
Veličina Slova

Izložbu fotografija „Pogledi” priredili su učenici Osnovne škole „Radivoj Popović” i njihovi pedagozi u Zemunskom parku, kod Zemunske gimnazije i manastira Svetog arhangela Gavrila.

Cilj izložbe je da se reše predrasude, menjaju stavovi i stvara empatija između učenika sa smetnjama u razvoju i onih koji pohađaju druge škole, saopšteno je iz Opštine Zemun, koja je u saradnji sa Zemunskom gimnazijom realizovala ovu izložbu.

Galeriju na otvorenom čine umetničke fotografije velikog formata sa 14 portreta učenika koji pohađaju školu „Radivoj Popović”. U pratećem programu učestvovali su učenici škole za decu oštećenog sluha, koji su pokretom dočarali kako osećaju muziku.

Domaćin izložbe, direktor škole Željko Pokrajac, upoznao je prisutne sa radom ove škole koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa oštećenjem sluha i govora, kao i obrazovanjem i vaspitanjem dece sa različitim smetnjama u razvoju.

Škola je osnovana 1947. godine, a u periodu pre Drugog svetskog rata radila je kao Zavod za slepe i gluve, iz kojeg su se razvile dve velike škole: škola za slepu i slabovidu decu i škola za decu oštećenog sluha.

Škola poseduje i dom učenika u kojem borave đaci koji ne žive u Beogradu.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest