CD OMOT LEONTINA 2024.jpg
promo

promo

Gradske aktuelnosti

KONCERT „LEONTINA I DKCB” U OKVIRU MANIFESTACIJE „BEOGRADSKI DANI PORODICE”: Izbor pesama sa festivala „Dečje beogradsko proleće”

17.05.2024.

KONCERT „LEONTINA I DKCB” U OKVIRU MANIFESTACIJE „BEOGRADSKI DANI PORODICE”: Izbor pesama sa festivala „Dečje beogradsko proleće”
Veličina Slova

U okviru manifestacije „Beogradski dani porodice”, u nedelju, 19. maja, od 15 časova će na bini postavljenoj u Art zoni u Studentskom parku biti održan koncert „Leontina i DKCB”

Ovo je ujedno i naziv novog ce-dea u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd. Zajedno sa Leontinom nastupiće i Dečji hor „Čarolija”.

Novo audio-izdanje ove gradske institucije kulture za decu predstavlja izbor pesama sa festivala „Dečje beogradsko proleće”, u interpretaciji Leontine Vukomanović, urednice ovog festivala od 2016. godine. Na tekstove čuvenih pesnika, Ljubivoja Ršumovića, Branka Stevanovića, Slobodana Stanišića i drugih, nastale su pesme koje su komponovali Zoran Hristić, Minja Subota, Vojkan Borisavljević, Radoslav Graić, Sanja Ilić i drugi značajni kompozitori. Sve pesme na disku prate dečji horovi – Dečji hor „Čarolija” i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Prvi put novi ce-de pod nazivom „Leontina i DKCB” biće predstavljen najmlađoj publici i njihovim porodicama upravo na „Beogradskim danima porodice”, kada će direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd Dragan Marić pokloniti muzički disk najmlađima u publici.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest