IMEX 24.jpg
TOB promo

TOB promo

Gradske aktuelnosti

KONGRESNI BIRO BEOGRADA NA SAJMU IMEX 2024 U FRANKFURTU: Visoka pozicija na tržištu kongresne industrije za naš grad

17.05.2024.

KONGRESNI BIRO BEOGRADA NA SAJMU IMEX 2024 U FRANKFURTU: Visoka pozicija na tržištu kongresne industrije za naš grad
Veličina Slova

Turistička organizacija Beograda objavila je da je do sada zakazan rekordni broj poslovnih i kongresnih sastanaka na jednoj od najvećih poslovnih berzi u Evropi IMEX 2024, koja je održana u Frankfurtu, a na kojoj je učestvovao Kongresni biro Beograda, koji posluje u okviru TOB-a.

Prema njihovim rečima, vlada veliko interesovanje klijenata i poslovnih posetilaca, što potvrđuje prošlogodišnje najave da se prestonica Srbije pozicionira visoko na tržištu kongresne industrije, te da je izvesno da će otvaranje renoviranog Sava centra, novih hotela i povećanje broja direktnih letova doprineti još boljem pozicioniranju.

Beograd je u oblasti poslovnog turizma vratio u fokus Kongresni centar „Sava”, sa više od 40 sala za sastanke i „plavom salom” koja može da ugosti više od 3.500 delegata. Pored infrastrukturnih i hotelskih kapaciteta za organizovanje poslovnih događaja u Beogradu, klijentima i posetiocima na poslovnom sajmu IMEX 2024 predstavljene su i mogućnosti za organizaciju „podsticajnih putovanja”, za koje je Beograd jako privlačna destinacija.

Posetiocima su predstavljeni i novi projekti, poput „Belgrade Waterfront”-a.

Posebno interesovanje je za nastupajuću izložbu EXPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd i koja će okupiti izlagače iz preko 100 zemalja sveta, sa više od 2,5 miliona posetilaca.

Prema najnovijoj rang-listi ICCA Međunarodne kongresne asocijacije, čiji je dugogodišnji član Turistička organizacija Beograda, po broju organizovanih poslovnih događaja Beograd zauzima 42. mesto u Evropi i 66. mesto u svetu.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest