cd4a88a1e0475661d9268e27fb53150c_2039239564.jpg
promo

promo

Gradske aktuelnosti

POČINJE „ČUKARIČKI ETNO-SAJAM”: Bogat kulturno-zabavni program ove nedelje

21.05.2024.

POČINJE „ČUKARIČKI ETNO-SAJAM”: Bogat kulturno-zabavni program ove nedelje
Veličina Slova

Opština Čukarica i turistička organizacija ove opštine organizuju nekoliko kulturnih i zabavnih manifestacija ove nedelje. Preciznije, pozivaju građane da uživaju u „Čukaričkom etno-sajmu”, takmičenju „Čukarička ferijalna roštiljijada” i festivalu folklora.

Manifestacija „Čukarički etno-sajam” počinje sutra kod „Šoljice” i trajaće narednih pet dana od 9 do 19 sati. Na sajmu će biti izloženi autentični zanatsko-umetnički proizvodi iz cele Srbije, poput vezenih i štrikanih rukotvorina u obliku šešira, kutija za poklone ili šajkače za žene. Takođe, predstaviće se i proizvođači hrane i pića i drugi.

Tradicionalno, petnaestu godina zaredom, pod sloganom „Ćumurom sa humorom” održaće se „Čukarička ferijalna roštiljijada” u subotu 25. maja na piknik-terenima Ade Ciganlije od 10 do 19.30 sati. Ova porodična, sportska i kulturna manifestacija, na kojoj se amateri takmiče protiv profesionalaca, deca protiv roditelja, bake i deke protiv unučića, pokazujući svoje kulinarsko umeće u pripremanju roštilja, postala je brend ne samo Čukarice već i Beograda i cele Srbije. U okviru ove manifestacije održaće se takmičarski festival folklora „Čukaričko se kolo vije” sa preko 15 kulturno-umetničkih društava iz cele Srbije i regiona, kao i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja. Takođe, istog dana za najmlađe biće angažovani animatori brenda „Moj super raspust”.

Festival folklora deveti put zaredom održaće se u nedelju 26. maja u otvorenom parku na Banovom brdu od 12 sati. Pored domaćih ansambala iz Beograda, učestvovaće i ansambli iz Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest