82b31f53ba85de84aeb92fadb1118e6c_3965108566.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

OBEZBEĐENO VIŠE OD 150 MILIONA EVRA ZA SOCIJALNE PROGRAME: Aleksandar Šapić u emisiji „Fokus" na TV B92

21.05.2024.

OBEZBEĐENO VIŠE OD 150 MILIONA EVRA ZA SOCIJALNE PROGRAME: Aleksandar Šapić u emisiji „Fokus" na TV B92
Veličina Slova

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda bio je večeras gost emisije „Fokus" na B92.

U poslednjih godinu i po dana obezbeđeno je više od 150 miliona evra u budžetu za više socijalnih programa, a koji ranije nisu postojali, istakao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

Screenshot 2024-05-21 211634.png
printskrin TV B92

–Obezbedili smo raznorazna davanja - od vaučera za Novu godinu, do besplatnih vrtića i udžbenika za sve osnovce i srednjoškolce, pa do besplatnih bazena i doživotnih besplatnih karata u javnom prevozu za penzonere i duplo jeftinije karte za sve ostale korisnike, uz ukinute liste čekanja i nastavak subvencionisanja za geronto-domoćace i personalne asistente. Gde god smo mogli, implementirali smo socijalne mere, a koje sam nekad sprovodiio na Novom Beogradu i sada dočekao da ih sprovodimo na teritoriji cele srpske prestonice – istakao je Šapić u emisji „Fokus" na tv B92.

Gde god smo mogli, implementirali smo socijalne mere."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda


Šapić je pojasnio da će od septembra svi školarci, odnosno njihovi roditelji dobiti po 20.000 dinara, a ne nove udžbenike.

Screenshot 2024-05-21 211917.png
Aleksandar Šapić je u emisiji „Fokus" na TV B92 podsetio na značaj manifestacije „Beogradski dani porodice" za grad i društvo u celini s obzirom na to da je osnovni cilj ove smotre jačanje porodice, duha zajedništva i isticanje radosti i lepote koji karakterišu Beograd.
printskrin TV B92

–Grad Beograd je za prošlu školsku godinu obezbedio besplatne udžbenike za sve osnovce i srednjoškolce, jer je bila potreba da se nadoknade svi nedostajući udžbenici, pogotovu za srednje stručne škole koji se godinama nisu štampali. Sada smo se odlučili da podelimo novac upravo da bi se i ti stari udžbenici sačuvali, a da se taj novac od 20.000 dinara može iskoristiti i za sve prateće stvari za novu školsku godinu – pojasnio je Šapić.

Dokle god budem bio u prilici da vodim Beograd, radićemno na daljem jačanju socijalne politike."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

Takođe je najavio da nove besplatne vaučere za školarce i istakao da je realizacija tih vaučera za prošlu godinu bila veća od 96 odsto.

–Bez obzira na važne infrastrukturne projekte i razvoj grada Beograda, koji mora da ide paralelno za socijalnim davanjima, ističem da nema odgovorne Gradske uprave bez odgovorne socijalne politike. I dokle god budem bio u prilici da vodim Beograd, radićemno na daljem jačanju socijalne politike – ukazao je prvi čovek srpske prestonice.

Kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima, Šapić je najavio da će se ceo saobraćaj na novu autobusku stanicu na Novom Beogradu prebaciti tokom leta.

–Takođe će izgradnja „Malog metroa” omogućiti da vozači od Novog Beograda do Bulevara despota Stefana stignu za samo šest – sedam minuta, to je brže nego budućim metroom.

Radi se o kapitalnom projektu koji će promeniti suštinsku saobraćajnu sliku grada i smanjiti zagađenje vazduha za 16-17 odsto – ukazao je Šapić.

Celo gostovanje Aleksandra Šapića u emisiji „Fokus" na TV B92 možete da pogledate na linku ispod. 

Šapić je osudio napade na predsednika Vučića, koji se pred put na sednicu Generalne skupštine UN pomolio Bogu u Hramu Svetog Save, i naglasio da je to suvereno pravo svakog pojedinca, a posebno predsednika države koja se nalazi u najtežoj situaciji u poslednjoj deceniji.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest