Nasledje za decu_pozivnica za Jubilej.jpg
promo

promo

Gradske aktuelnosti

PROGRAM „NASLEĐE ZA DECU“ PROSLAVLJA 10 GODINA POSTOJANJA: Mališani će imati priliku da se upoznaju sa arheologijom, starim zanatima, spomenicima kulture, starim igrama

22.05.2024.

PROGRAM „NASLEĐE ZA DECU“ PROSLAVLJA 10 GODINA POSTOJANJA: Mališani će imati priliku da se upoznaju sa arheologijom, starim zanatima, spomenicima kulture, starim igrama
Veličina Slova

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u subotu 25. maja organizuje veliku proslavu desetogodišnjice program za mališane „Nasleđe za decu” sa ciljem da kod najmlađe publike probudi svest o značaju kulturnog nasleđa i da podstakne njihovu zainteresovanost za očuvanje tradicije i kulturnih vrednosti.

U svečanoj sali Zavoda sa početkom u 11 časova održaće se svečana akademija i dodela zahvalnica osnovnim školama i učiteljima, koji su svojim učešćem i trudom doprineli realizovanju projekta tokom proteklih deset godina. Program će uveličati dečji hor Osnovne škole „Karađorđe”, učenici Srednje muzičke škole „Stanković”, potom deca iz Kulturno umetničkog društvo „Srma”, kao i Klub istorijskog plesa koji će se predstaviti građanskim igrama.
Od podneva pa do 18 časova deca će imati priliku da se upoznaju sa arheologijom, starim zanatima, spomenicima kulture, starim igrama, tražeći arheološke ostatke u pesku, bojeći i crtajući kuće, slušajući o nasleđu i tradiciji i oprobavajući se u starim zanatima. Moći će da upoznaju arheologe, istoričare umetnosti, etnologe, arhitekte, konzervatore, ali i grnčara, opančara, kaligrafa, vezilju i druge.
Projekat „Nasleđe za decu” su osmislile konzervatorke Zavoda Ana Sibinović i Slađana Milojević i za ovih deset godina su ostvarile veoma uspešnu saradnju sa velikim brojem osnovnih škola i predškolskih ustanova, a kroz projekt su razvile i prvi edukativni kviz o kulturnom nasleđu, kao i bojanku sa kulturnim dobrima.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još