38f22e6428d9d7d8c26f8cb837359d81_3675222379.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

OPŠTINA GROCKA DOBIJA MULTIFUNKCIONALNU SPORTSKU HALU: Aleksandar Šapić najavio i ozbiljan sportski kompleks sa terenima i bazenom

23.05.2024.

OPŠTINA GROCKA DOBIJA MULTIFUNKCIONALNU SPORTSKU HALU: Aleksandar Šapić najavio i ozbiljan sportski kompleks sa terenima i bazenom
Veličina Slova

Kada smo prošle godine odvajali novac za kapitalne projekte, cilj nam je bio da u opštini Grocka napravimo ozbiljan sportski kompleks koji će moći da zadovolji potrebe čitave Grocke, pre svega mladih ljudi koji se bave sportom, istakao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, tokom obilaska radova.

Obišli smo radove i trebalo bi da hala bude završena za četiri do pet meseci. U svakom slučaju, važno je da se zna gde odlaze sredstva koje Grad opredeljuje za ovakve kapitalne projekte. Na prostoru iza hale u planu je da se naprave sportski tereni i bazen, koje će finansirati Grad, iako nas je trenutno usporio Privremeni organ, kao i privremeno finansiranje. Nadamo se da će nakon 2. juna i to da se sredi. Najvažnije je to da će Grocka dobiti reprezentativnu, multifunkcionalnu, sportsku halu gde će se održavati različite sportske manifestacije i koja će imati FIBA sertifikate, pa će tu moći da se organizuju i međunarodna takmičenja, naglasio je Šapić i dodao:

Najvažnije je to da će Grocka dobiti reprezentativnu, multifunkcionalnu, sportsku halu gde će se održavati različite sportske manifestacije i koja će imati FIBA sertifikate."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

– Nadam se da ćemo doći na jesen da otvorimo sportsku halu i da ćemo do tada već uveliko imati završeni projekat za izgradnju bazena i sportskih terena. Kada se završe hala i projekat izgradnje pomenutih terena i bazena, moći ćemo da krenemo u izgradnju budućeg lepog sportskog kompleksa koji se nalazi na prelepoj lokaciji, ovde uz reku. Siguran sam da ćemo za godinu-dve, kada hala već uveliko bude u upotrebi, moći da se pohvalimo sportskim kapacitetima koje će koristiti, pre svega, mladi iz Grocke, ali i svi drugi koji ovde budu dolazili – rekao je on.

e68e33ee4a7ea995531d44012dfb3985_2203706760.jpg
beograd.rs

Šapić je napomenuo da će u novoj hali građanima biti obezbeđeni besplatni termini za treniranje različitih sportova.

Fotografije možete preuzeti ovde.

Video-materijal možete preuzeti ovde.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još