Buvljak2.png
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

NOVI BUVLJAK NA MILJAKOVCU: Prostire se na 12.000 kvadratnih metara, ima 230 tezgi, 60 lokala i 130 parking-mesta

26.05.2024.

NOVI BUVLJAK NA MILJAKOVCU: Prostire se na 12.000 kvadratnih metara, ima 230 tezgi, 60 lokala i 130 parking-mesta
Veličina Slova

Novi buvljak je otvoren u Vareškoj ulici na Miljakovcu: zauzima prostor od 12.000 kvadratnih metara, ima 230 tezgi, 60 lokala i 130 parking-mesta.

Novi OTC ima mnogo kvalitetnije uslove za zakupce, ali i za ljude koji dolaze da kupuju, u odnosu na stari koji se nalazio na Novom Beogradu."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda prilikom obilaska Otvorenog tržnog centra „Miljakovac” je izjavio da je ovaj moderni prostor urađen po svim svetskim i evropskim standardima, i da novi OTC ima mnogo kvalitetnije uslove za zakupce, ali i za ljude koji dolaze da kupuju, u odnosu na stari koji se nalazio na Novom Beogradu.

Ovaj prostor je sada zaista sređen i uređen onako kako mu to i dolikuje. Ovim smo pokazali da i mi možemo da imamo jedan stvarno lep, sređen i moderan objekat rekao je Šapić.

Buvljak1.png
beograd.rs


Prema njegovim rečima vrednost radova iznosi nešto više od 900 miliona dinara, a pijačni plato sa boksovima i natkrivenim tezgama ima oko 4.000 kvadrata i da je ovo kako je rekao velika stvar, pre svega za građane koji žive u ovom delu grada, ali i za Grad Beograd jer naš grad zaslužuje jednu dostojanstvenu i uređenu „buvlju pijacu” odnosno otvoreni tržni centar.

Svi koji su imali tezge na staroj lokaciji „buvljaka“ prebacili su se na novu, a cene zakupa nisu menjane, tako da oni nemaju dodatnih troškova, a svim zakupcima je omogućen prilaz do njihovih lokala kako bi mogli da dostave robu.

Lokacija novog „buvljaka” je takva da će više od 50.000 ljudi moći da stigne na novu lokaciju za 10 do 15 minuta peške, a već sada postoji devet autobuskih linija kojima se može doći.

Novi „Otvoreni tržni centar” ima mnogo kvalitetnije uslove za zakupce, ali i za ljude koji dolaze da kupuju."

gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska nove pijace na Miljakovcu

Ovaj deo grada više ne izgleda isto. Lokacija gde se nalazi novi „buvljak“ je bila pijaca do bombardovanja 1999. godine i grad Beograd je imao puno zahteva da se ona vrati. Parcela je bila zapuštena duže od dve decenije i sada je vraćena pravoj nameni i to sa boljim i većim kapacitetima.

Zbog toga je otvaranje ovakvog tipa pijace veliki projekat i za opštinu Rakovica, pre svega za stanovnike koji žive u ovom delu grada u kome će moći da pazare odeću, tekstil, unikatni nakit, nameštaj, rasvetu, kućnu galanteriju, ali istovremeno i da posete zelenu pijacu sa prehrambenim proizvodima.

Projekat je urađen u saradnji Grada Beograda, Gradske opštine Rakovica i JKP „Beogradske pijace“ i predstavlja novu modernu pijacu u sklopu koje je mini tržni centar.

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još