15.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

EVROPSKI IZGLED PIJACE SA GARAŽOM OD 50 PARKING-MESTA: Aleksandar Šapić obišao renoviranu pijacu „Stari Merkator”

24.05.2024.

EVROPSKI IZGLED PIJACE SA GARAŽOM OD 50 PARKING-MESTA: Aleksandar Šapić obišao renoviranu pijacu „Stari Merkator”
Veličina Slova

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas potpuno rekonstruisanu pijacu „Stari Merkator” u okviru koje je izgrađena garaža sa 50 parking-mesta i koju će od sutra moći da koriste posetioci.

Veoma sam iznenađen i ujedno srećan kako ovo sve sada izgleda rekao je tom prilikom Šapić i dodao:

– Zadržan je stari duh za koji stanovnici Novog Beograda jako dobro znaju koliko je važan. Sve je urađeno po svetskim standardima, ulaz, mlečni deo, tezge, sve izgleda kao u najmodernijim i najuređenijim evropskim gradovima. Na sve to važan je i ovaj parking koji će olakšati kupovinu posetiocima pijace – rekao je Šapić.

4.JPG
beograd.rs

Ukupna vrednost ove investicije, koja podrazumeva renoviranje pijace i prostora ispred pijace, kao i izgradnju novih parking-mesta, iznosi 263 miliona dinara.

Sve je urađeno po svetskim standardima, ulaz, mlečni deo, tezge, sve izgleda kao u najmodernijim i najuređenijim evropskim gradovima."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

Šapić je naglasio da predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan može da se pohvali da će njegovom zaslugom, kao i zaslugom Grada Beograda biti otvoren najveći broj parking-mesta ikada u ovoj beogradskoj opštini.

– Ako uzmemo u obzir Bulevar Zorana Đinđića, gde smo otvorili nova parking-mesta, zatim sve parkinge na Bežanijskoj kosi, pa više od 500 parking-mesta u blokovima 61, 62, 63 i 64, te ovaj parking, toliko parking-mesta na Novom Beogradu nije otvoreno u poslednjih deset godina – naveo je Šapić.

Govoreći o izgradnji i rekonstrukciji gradskih pijaca, on je podsetio da je pijaca u Borči potpuno revitalizovana.

11.JPG
beograd.rs

– Pored toga, radimo pijace u Obrenovcu i Lazarevcu. Nedavno je raspisana javna nabavka za projektovanje pijace „Bajloni”, a očekujemo da izvođenje radova na vračarskoj pijaci počne u toku ove godine. Takođe, „Beogradski buvljak”, koji se sada nalazi na Miljakovcu, izgleda potpuno u skladu sa svim evropskim standardima – rekao je predsednik Privremenog organa, koji je naglasio da sređivanje beogradskih pijaca i njihov evropski izgled samo zlonamerni neće da primete.

Želimo svim beogradskim pijacama da damo novi sjaj, a da istovremeno zadržimo njihovu tradicionalnu ulogu u društvu."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

Šapić je pohvalio rukovodstvo „Beogradskih pijaca” koje je sprovelo ove rekonstrukcije i rekao da očekuje uspešan završetak radova u Obrenovcu i Lazarevcu.

– Pijace su sastavno mesto naše kulture i one su sada u potpunom novom ruhu, po novim standardima. Obećavam da ćemo nastaviti da uređujemo mesta koja su posećena i važna poput pijaca. Ljudi i pored velikih tržnih centara vole da odu na pijacu i ne smemo da dozvolimo da nam se one ugase. Želimo svim beogradskim pijacama da damo novi sjaj, a da istovremeno zadržimo njihovu tradicionalnu ulogu u društvu – zaključio je Šapić.

Fotografije možete preuzeti ovde.

Video-materijal možete preuzeti ovde.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest