ea226325429507441acb57a4a6117680_7232314516.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

MALI ZVEZDARCI DOBILI BESPLATNA AUTO-SEDIŠTA ZA PUTNIČKA VOZILA: Akcija za veću bezbednost dece u saobraćaju traje već desetu godinu

25.05.2024.

MALI ZVEZDARCI DOBILI BESPLATNA AUTO-SEDIŠTA ZA PUTNIČKA VOZILA: Akcija za veću bezbednost dece u saobraćaju traje već desetu godinu
Veličina Slova

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić podelio je 340 auto-sedišta za decu, čiji su se roditelji prijavili i dostavili traženu dokumentaciju u skladu sa javnim pozivom, saopštili su danas iz te opštine.

Jeremić je istakao da će besplatna auto-sedišta doprineti da se bebednost dece u saobraćaju podigne na viši nivo.
Gradska opština Zvezdara je jedna od retkih opština u zemlji koja ima pozitivan prirodni priraštaj i zbog toga realizujemo veći broj akcija koje su namenjene najmlađim Zvezdarcima. Pored akcije u kojoj poklanjamo bebi pakete dobrodošlice najmlađim stanovnicima opštine, podela besplatnih auto-sedišta za decu uvek privlači najveće interesovanje – naveo je Jeremić.
Podsetio je da se ova akcija realizuje sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, precizirajući da je GO Zvezdara sredstvima iz budžeta opštine nabavila 280, dok je Agencija obezbedila dodatnih 60 auto-sedišta, navodi se u saopštenju.
–Opština Zvezdara će nastaviti da realizuje ovu akciju u kojoj je, tokom desetak godina, nekoliko hiljada mališana sa Zvezdare dobilo besplatna auto- sedišta – zaključio je Jeremić.
Događaju su, u Sportskom centru „Olimp-Zvezdara” prisustvovali vd direktora Agencije za bezbednost u saobraćaju Branko Stamatović i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest