shutterstock_1262353420.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

KAMPANJA DOBROVOLJNOG DAVALAŠTVA KRVI: Obojite ovo leto u najlepšu boju, boju života poručuju iz Instituta za transfuziju krvi Srbije

28.05.2024.

KAMPANJA DOBROVOLJNOG DAVALAŠTVA KRVI: Obojite ovo leto u najlepšu boju, boju života poručuju iz Instituta za transfuziju krvi Srbije
Veličina Slova

Letnja kampanja, koju dvadesetu godinu zaredom organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije, počinje 1. juna pod sloganom „Obojimo leto u crvenu boju”. Jubilarna letnja kampanja će trajati tri meseca, sve do 31. avgusta.

Čast da akcijama dobrovoljnog davanja krvi svečano otvore ovogodišnju kampanju imaće dve beogradske opštine – Voždovac i Palilula. Prvog dana letnje kampanje, dva transfuziološka autobusa biće postavljena ispred Šoping centra „Stadion” od 13 do 17 časova i ispred Tržnog centra BIG od 10 do 15 časova. Tokom ovog perioda, više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji nadmetaće se u preko 350 akcija za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti”. Plaketa za najuspešnije biće uručena na svečanom novogodišnjem prijemu.

I ove godine će se u okviru letnje kampanje nastaviti sa promocijom upisa u Registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije.

„Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, minimalno 300 jedinica svakoga dana, u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama možemo uspešno da odgovorimo na ovaj izazov. Obojite ovo leto u najlepšu boju, boju života”, navedeno je u saopštenju Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest