shutterstock_593935445.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

SPORTSKA DONACIJA ZA ŠKOLU U BATAJNICI I NOVOJ GALENICI: Nove sprave i rekviziti za trening atletičara

28.05.2024.

SPORTSKA DONACIJA ZA ŠKOLU U BATAJNICI I NOVOJ GALENICI: Nove sprave i rekviziti za trening atletičara
Veličina Slova

Donaciju sportske opreme namenjenu učenicima do četvrtog razreda osnovnih škola koji pohađaju „Branko Radičević” u Batajnici i „Mihailo Pupin” u naselju Nova Galenika danas je uručena direktorima ovih škola Snežani Paravanja Škrbić i Momiru Filipoviću, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Donaciju su uručili predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, član Veća Milan Petrović, generalni sekretar Omladinskog sportskog saveza Zemuna Bora Mihajlović i u ime donatora predstavnik kompanije Arena sport i koordinator za dečji sport Atletskog saveza Srbije Nemanja Ilić.

Reč je o donaciji sportskih sprava i rekvizita koje se koriste u treningu atletičara, počev od koturova i lopti do mini atletskih prepona. Ovoga puta, učenici su imali priliku da na času fizičkog vaspitanja demonstriraju korišćenje doniranih sprava za razvijanje motoričkih sposobnosti za realizovanje nastavne jedinice atletika.

– Jedan od prioriteta Gradske opštine Zemun je briga o našim najmlađim sugrađanima. Danas kada se nalazimo u razvoju savremenih tehnologija deca sve manje vreme provode napolju u igri sa drugarima, više su posvećeni računarima, tabletima i mobilnim telefonima, tako da je ova donacija više nego dobrodošla. Poznato je da je Zemun sredina koja je iznedrila puno sportskih asova. Trudićemo se i ubuduće da podržimo razvoj lokalnog sporta izgradnjom dečjih igrališta i sportskih terena, da stvaramo uslove u kojima će sport imati značajno mesto – rekao je Kovačević.

U druženju sa najmlađima gosti su poručili da sport nije samo takmičenje sa drugima, već i sa samim sobom, u kojem učimo da prevazilazimo svoje mogućnosti, prihvatamo poraze i poštujemo svoje saigrače.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest