0bee2e810cf5854688f028905e80c03a_9019008266.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

TRADICIONALNA AKCIJA ČIŠĆENJA SAVSKOG PRIOBALJA I ŠETALIŠTA: „Neka reka Sava bude plava”

28.05.2024.

TRADICIONALNA AKCIJA ČIŠĆENJA SAVSKOG PRIOBALJA I ŠETALIŠTA: „Neka reka Sava bude plava”
Veličina Slova

Povodom Međunarodnog dana reke Save, JVP „Srbijavode” i Opština Savski venac, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, danas su sproveli tradicionalnu zajedničku akciju čišćenja šetališta i priobalja reke Save pod nazivom „Neka reka Sava bude plava”.

Kako je saopšteno iz Opštine Savski venac, uz pomoć velikog broja građana i gradskih komunalnih preduzeća, u akciji su učestvovali i direktor JVP-a „Srbijavode” Goran Puzović, predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović.

Očišćena je obala od Čukaričkog rukavca ispod Mosta na Adi do splava Rečne policije, a u akciji je sakupljeno nekoliko tona raznoraznog otpada, koji je adekvatno razvrstan, odložen i recikliran.

– Ova akcija sprovodi se od 2019. godine na ponos svih građana koji pored reke provode svoje slobodno vreme. Mi smo dužni da brinemo o Savi, da se odgovorno odnosimo prema životnoj sredini i nastavićemo sličnim akcijama da doprinosimo da Savski venac bude lepši i čistiji – poručio je Vidović.

U sklopu akcije organizovane su edukativne i sportske radionice za najmlađe, koji su bojenjem, zajedno sa zaposlenima JVP-a „Srbijavode”, učili o bitnim pojmovima kao što su reke, poplave, zagađenje, otpad i recikliranje.

Izvor: Beoinf

Podeli vest