ea888ecdab5de914afc042954ea6688a_8276157882.jpg
beograd,.rs

beograd,.rs

Gradske aktuelnosti

SVA BIRAČKA MESTA ZATVORENA U 20 SATI U SKLADU SA ZAKONOM: Izbori za odbornike u gradu Beogradu protekli bez neregularnosti

02.06.2024.

SVA BIRAČKA MESTA ZATVORENA U 20 SATI U SKLADU SA ZAKONOM: Izbori za odbornike u gradu Beogradu protekli bez neregularnosti
Veličina Slova

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je večeras da su sva biračka mesta u gradu Beogradu zatvorena u 20 sati u skladu sa Zakonom.


–Birački dan za odbornike Skupštine grada Beograda i odbornike za skupštine gradskih opština protekao je bez većih problema. Sva biračka mesta su otvorena na vreme, osim jednog biračkog mesta - zbog protokolarnih problema - u opštini Čukarica, a koji su kasnije ispravljeni. Moram da istaknem da kao predsednik GIK-a u pet izbornih ciklusa nikada nisu održani mirniji izbori – istakao je Lukić na konferenciji za novinare.

Na svim biračkim mestima je obezbeđena tajnost glasanja, sigurnosni sprej i lampa, precizirao je Lukić.

– GIK je izveštavao javnost o izlaznosti na svaka dva sata, stim da će se konačna izlaznost znati po dostavljanju Zapisnika biračkih odbora, a koja će ujedno biti i konačna izlaznost na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda i odbornike za skupštine gradskih opština – ukazao je Lukić.

On je istakao da je GIK ove godine obezbedio you-tube kanal na kom se ažuriraju sve promene podataka u izbornom ciklusu po unosu zapisnika u sistem. Takođe se podaci mogu pratiti i na interaktivnosj tabli u sali GIK-a, kao i na sajtu Republičke izborne komisije, naglasio je Lukić.

On je zaključio da je Gradska izborna komisija u obavezi da u skladu sa Zakonom do sutra u 20 sati na sednici utvrdi preliminarne rezultate izbora.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest