most final.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

PEŠAČKO-BICIKLISTIČKI MOST POVEZAĆE NOVI BEOGRAD I ADU: Zajedno sa zoološkim vrtom ova prirodna sredina biće pravi biser grada

06.06.2024.

PEŠAČKO-BICIKLISTIČKI MOST POVEZAĆE NOVI BEOGRAD I ADU: Zajedno sa zoološkim vrtom ova prirodna sredina biće pravi biser grada
Veličina Slova

Izgradnjom pešačko-biciklističkog mosta spojiće se Novi Beograd od Bloka 70 do Ade Ciganlije. Od trenutka kad radovi počnu, za taj posao će biti potrebno oko 12 meseci.

To je lagan most koji nije za vozila već samo za pešake i bicikliste." 

Aleksandar Šapić

Prema rečima Aleksandra Šapića, tema pešačko-biciklističkog mosta bila je godinama unazad aktuelna i nikada se nije uradilo više od reči ili manje-više ideje. Potpisan je protokol o finansiranju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, a vrednost projekta je između 15 i 17 miliona evra.


Pešačko-biciklistički most povezaće Novi Beograd sa Adom Ciganlijom i omogućiće svim građanima ovog dela grada, ali i drugima da peške ili biciklom pređu na drugu stranu.

Kako je Šapić rekao, taj most bi trebalo da spoji ne samo Novi Beograd sa Adom Ciganlijom već i da pruži mogućnost građanima ovog dela grada da dođu i do novog zoološkog vrta, koji će biti izmešten iz centra grada i lociran na Adi Ciganliji.

Objasnio je da je to lagan most koji nije za vozila već samo za pešake i bicikliste i najavio da će uveliko biti završen kad se bude krenulo sa radovima na Adi Ciganliji.

ca2bb897a8b8c396c9251282226b8e4a_8594247980.jpg
Aleksandar Šapić prilikom najave radova na realizaciji projekta čija je vrednost između 15 i 17 miliona evra (decembar 2023).
beograd.rs

Kad zoološki vrt bude prebačen sa Dorćola na Adu to će biti novi biser grada Beograda i pravo uživanje u netaknutoj prirodi za sve posetioce, dok će pešačko-biciklistički most stanovnicima Novog Beograda omogućiti dolazak bez gužvi i stresa u saobraćaju.

U galeriji fotografija možete da pogledate kako će izgledati pešačko-bicilistički most. 

Podeli vest