62134165e8c39d39ae004c427e69516b_4501244915.jpg
promo

promo

Gradske aktuelnosti

GIK: Dodatnom proverom zapisnika utvrđeno da nema nepravilnosti u izbornom procesu

06.06.2024.

GIK: Dodatnom proverom zapisnika utvrđeno da nema nepravilnosti u izbornom procesu
Veličina Slova

Lista DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI tražila je kontrolu zapisnika o radu i uvid u vreće sa glasačkim listićima po uzorku za više od pet odsto biračkih mesta u Beogradu.

Gradska izborna komisija omogućila je uvid u izborni materijal za tražena 63 biračka mesta, sa najviše upisanih birača, što iznosi i više od pet odsto od ukupnog broja biračkih listića, izjavio je danas predsednik GIK-a Zoran Lukić.
– Formirana je komisija u kojoj su bili i svi predstavnici liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI. Provera biračkog materijala počela je 5. juna u 19 časova. Nakon pregledanih 15 biračkih mesta i isto toliko zapisnika, na kojima pravo glasa ima ukupno 27.379 birača, Marija Manojlović, predstavnica liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI, tražila je da se odustane od daljeg uvida u birački materijal – pojasnio je Lukić za Beonfo.
Naglasio je da dok predstavnici liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI nisu tražili prekid uvida u materijal, pregledano je 15 biračkih mesta gde pravo glasa ima ukupno 27.379 birača. Kako je precizirao, sačinjen je pojedinačni zapisnik za svako biračko mesto i potpisali su ih svi članovi komisije.
– Od ukupno prebrojanih 27.379 glasačkih listića, ispostavilo se da jedan glasački listić nije odgovarao zapisniku sa biračkog mesta. Jedan glas iz džaka nije odgovarao zapisniku sa biračkog mesta, već je greškom upisan pogrešnoj izbornoj listi, koja ga nije osvojila. Izborna komisija je konstatovala da je to jedina greška i okarakterisala je kao „laku”, jer ni na jedan način taj jedan izborni listić, u odnosu na 27.379 prebrojanih sa 15 biračkih mesta, nije ugrozio legitimnost izbornog procesa – istakao je Lukić.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest
promo_banner_360@2x.jpg
Pridružite nam se!
"BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024" OD 13. APRILA DO 15. JUNA: KULTURA, SPORT, UMETNOST, ISTORIJA I TRADICIJA
Pročitajte još